Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Σουλτς: Κίνδυνος κατάρρευσης της Ε.Ε.
Σουλτς: Κίνδυνος κατάρρευσης της Ε.Ε.

Σουλτς: Κίνδυνος κατάρρευσης της Ε.Ε.

Σε «ολισθηρή πλαγιά» βρίσκεται η Ευρωπαϊκή Ενωση, με το ενδεχόμενο να απειλεί να προκαλέσει φυγόκεντρες τάσεις και σε άλλα -μέλη της Ε.Ε., προειδοποίησε χθες ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, σε συνέντευξή του στην εφ Frankfurter Allgemeine Zeitung

«Αν οι Βρετανοί εγκαταλείψουν την Ενωση, νέα αιτήματα για δημοψηφίσματα εξόδου είναι αναπόφευκτα. Βρισκόμαστε σε ολισθηρή πλαγιά. Σχεδόν καμία κυβέρνηση δεν προσπαθεί να κερδίσει την εμπιστοσύνη των πολιτών. Το πρόσφατο δημοψήφισμα στην αποτελεί καλό παράδειγμα, καθώς αποτέλεσε αντικείμενο εκμετάλλευσης από τους ευρωσκεπτικιστές, που εμφάνισαν το “Οχι” στη συμφωνία με την ως ψήφο κατά της κυβέρνησης του Μαρκ Ρούτε», είπε ο κ. Σουλτς.

Στο μεταξύ, ως «πράξη εμπρησμού της παγκόσμιας τάξης» εμφάνισε το ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της κυβέρνησης των Εργατικών της Βρετανίας, τέιβιντ Μίλιμπαντ. Σε χθεσινή ομιλία του στο , ο πρώην υπουργός είπε ότι «καμία χώρα στην ανθρώπινη ιστορία δεν παραχώρησε οικειοθελώς τόση ισχύ, όση μας καλούν να παραχωρήσουμε οι οπαδοί του Brexit στις 23 Ιουνίου». «Μία τέτοια εξέλιξη θα προκαλούσε αλυσιδωτή αντίδραση, που θα οδηγούσε σε πρωτοφανή ενίσχυση των εχθρών μας. Εδώ και αιώνες, η Βρετανία διαδραμάτισε τον ρόλο του πυροσβέστη, διασφαλίζοντας την ισορροπία μεταξύ των μεγάλων δυνάμεων. Η ώρα δεν είναι κατάλληλη για να αναλάβουμε ρόλο εμπρηστή της παγκόσμιας τάξης», είπε ο τέιβιντ Μίλιμπαντ.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση