Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Σουλτς: Η Ε.Ε. κινδυνεύει να διαλυθεί
Σουλτς: Η Ε.Ε. κινδυνεύει να διαλυθεί

Σουλτς: Η Ε.Ε. κινδυνεύει να διαλυθεί

Η κινδυνεύει να διαλυθεί και αυτοί που την υποστηρίζουν θα πρέπει να παλέψουν για τη διατήρησή της, δηλώνει ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα στη γερμανική εφημερίδα Die Welt.

Η βρίσκεται σε κίνδυνο, καθώς υπάρχουν δυνάμεις που προσπαθούν να τη διαλύσουν.

«Υπάρχουν δυνάμεις στην που επιδιώκουν να μας απομακρύνουν τους μεν από τους δε. Οφείλουμε να το αποφύγουμε αυτό, καθώς οι συνέπειες θα ήταν δραματικές», σημειώνει.

Πρόκειται για την αντίδρασή του σε πρόσφατη προειδο του υπουργού Εξωτερικών και αρμόδιου για θέματα Μετανάστευσης του υ Ζαν Άσελμπορν ότι η ΕΕ μπορεί να καταρρεύσει.

«Κανένας δεν μπορεί να πει αν η ΕΕ θα εξακολουθεί να υπάρχει σε αυτήν τη μορφή σε 10 χρόνια. Αν το θέλουμε τότε χρειάζεται να πολεμήσουμε πολύ σκληρά γι'αυτό», προσθέτει.

Ο Σουλτς σπεύδει να συμπληρώσει ότι υπάρχουν εναλλακτικές στο ευρωπαϊκό οικοδόμημα και ότι «βεβαίως και θα μπορούσε να καταρρεύσει», καθώς στις άλλες επιλογές περιλαμβάνεται μια στην οποία κυριαρχούν ο , τα και τα τείχη.

«Αυτό θα ήταν καταστροφικό (…) Μια του εθνικισμού, μια Ευρώπη των συνόρων και των τείχων» είναι αυτή που οδήγησε στο παρελθόν την ήπειρό μας «στην καταστροφή», υπογραμμίζει.

Ο Σουλτς σημείωσε εξάλλου όσον αφορά τον έλεγχο των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ ότι καμία χώρα δεν μπορεί να αντιμετωπίσει μόνη της την πρόκληση αυτή του προσφυγικού και πρόσθεσε ότι αυτό μπορεί να γίνει μόνο από κοινού ως .

Πηγή: kathimerini.gr

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση