Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Σουηδία: Ενας νεκρός από επίθεση μασκοφόρου με σπαθί σε σχολείο
Σουηδία: Ενας νεκρός από επίθεση μασκοφόρου με σπαθί σε σχολείο

Σουηδία: Ενας νεκρός από επίθεση μασκοφόρου με σπαθί σε σχολείο

Ενας μασκο οπλισμένος με σπαθί σκότωσε έναν εκπαιδευτικό και τραυσε σοβαρά ακόμη έναν όπως και δύο ές ηλικίας 11 και 15 ετών, σήμερα το πρωί σε της νοτιοδυτικής Σουηδίας, πριν δεχτεί τα πυρά της αστυνομίας, ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές.

Το ιδιαίτερα σπάνιο τραγικό περιστατικό για τη χώρα σημειώθηκε στο Τρολχάταν, μια βιομηχανική πόλη περίπου 57.000 κατοίκων, έδρα της αυτοκινητος Saab, βορείως του Γκέτεμποργκ.

Ο πρωθυπουργός Στέφαν Λέβεν πρόκειται να μεταβεί αργότερα σήμερα στο Κρόναν, όπου φοιτούν 400 ές από το νηπιαγωγείο έως το γυμνάσιο.

Νεαρός , του οποίου η ταυτότητα και το κίνητρο παραμένουν άγνωστα, εισέβαλε στο σχολείο και επιτέθηκε σε αρκετά άτομα, παιδιά και ενήλικες. Ο δράστης υποβλήθηκε σε εγχείρηση για τραύματα από σφαίρες, ανακοίνωσε το νοσοκομείο του Τρολχάταν.

“Ένας εκπαιδευτικός υπέκυψε στα τραύματά του”, ανακοίνωσε η διεύθυνση Υγείας της πόλης.

“Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι ένας απεβίωσε”, δήλωσε η Λότα Αμπραχάμσον, εκπρόσωπος του νοσοκομείου NAL του Τρολχάταν.

Φωτογραφίες που έδωσε στη δημοσιότητα τοπικό πρακτορείο ειδήσεων δείχνουν αρκετά ασθενοφόρα και περιπολικά στο σημείο που έχει αποκλείσει η αστυνομία, όπως και μέλη των υπηρεσιών εκτάκτων καταστάσεων να προσπαθούν να αντιμετωπίσουν πανικόβλητους ενήλικες και εφήβους.

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι άνδρες της έκαναν χρήση των όπλων τους. “Η σύγχυση είναι μεγάλη μέσα στο σχολείο. Οι ενήλικες και οι φεύγουν εσπευσμένα”, υπογράμμισε.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση