Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Σομαλία: Εισβολή ισλαμιστών ανταρτών σε ξενοδοχείο- Επτά οι νεκροί
Σομαλία: Εισβολή ισλαμιστών ανταρτών σε ξενοδοχείο- Επτά οι νεκροί

Σομαλία: Εισβολή ισλαμιστών ανταρτών σε ξενοδοχείο- Επτά οι νεκροί

Ισλμιστές αντάρτες της οργάνωσης Αλ Σεμπάμπ εισέβαλαν σε δημοφιλές της Μογκαντίσου της ς, με τις αρχές να κάνουν λόγο μέχρι στιγμής για επτά νεκρούς.

Πριν την εισβολή στο , υπήρξε έ σε αυτοκίνητο κοντά στην περιοχή, το οποίο είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο ενός περαστικού, ενώ ακολούθησαν πυροβολισμοί.

Οι ενδέχεται να κρατούν ομήρους, ο αριθμός των οποίων παραμένει αδιευκρίνιστος, όπως άγνωστος είναι και ο αριθμός των μελών της οργάνωσης.

«Το ξενοδοχείο είναι υπό τον πλήρη έλεγχό τους. Οι μαχητές της Αλ Σεμπάμπ βρίσκονται στην ταράτσα του κτιρίου και μέσα στο ξενοδοχείο (σ.σ. το Μάκα αλ Μουμ). Δεν θα είναι εύκολο να μπούμε μέσα», ανέφερε ο Αστυνόμος Α΄ Ισμαήλ Ολόου, μιλώντας στο πρακτορείο ειδήσεων και συνέχισε: «Μέσα στο ξενοδοχείο υπάρχουν κυβερνητικοί ».

Η ισλαμιστική οργάνωση Αλ Σεμπάμπ ανέλαβε σχεδόν αμέσως την ευθύνη για την επίθεση στο ξενοδοχείο, με που εξέδωσε ένας εκπρόσωπός της.

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, πριν από την εισβολή εξερράγη ένα παγιδευμένο αυτοκίνητο κοντά στο ξενοδοχείο, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένας άνθρωπος.

Πηγή: iefimerida

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση