Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Σλοβενία: Ανάπτυξη στρατιωτών στα σύνορα με Κροατία για να ελεγχθούν οι ροές προσφύγων
Σλοβενία: Ανάπτυξη στρατιωτών στα σύνορα με Κροατία για να ελεγχθούν οι ροές προσφύγων

Σλοβενία: Ανάπτυξη στρατιωτών στα σύνορα με Κροατία για να ελεγχθούν οι ροές προσφύγων

Το κοινοβούλιο της ς ενέκρινε αργά χθες Δευτέρα ένα διάταγμα το οποίο εξουσιοδοτεί τον στρατό να αναπτυχθεί και να βοηθήσει την αστυνομία να ελέγξει τη ροή μεταναστών και προσφύγων στα της χώρας με την για τρεις μήνες.

Το μέτρο αυτό εγκρίθηκε με 69 ψήφους υπέρ έναντι 5 κατά – επί του συνόλου των 90 εδρών – όπως δήλωσε ο πρόεδρος της σλοβενικής Βουλής, ο Μίλαν Μπέργκλεζ.

Από την πλευρά του ο πρωθυπουργός της χώρας Μίρο Τσέραρ δήλωσε σε Τύπου πριν από την ψηφοφορία ότι το διάταγμα «δεν εξουσιοδοτεί τον στρατό να αναλάβει στρατιωτική δράση. Ο απλώς θα συνδράμει την αστυνομία στη φύλαξη των συνόρων και θα κατευθύνει τους πρόσφυγες που θέλουν να περάσουν την πράσινη ζώνη των συνόρων στα κέντρα υποδοχής». Ωστόσο, ο Μίρο Τσέραρ ξεκαθάρισε ότι ο θα έχει σαν αρμοδιότητα την προσωρινή ση προσφύγων και την παράδοση τους στην αστυνομία ενώ σε περίπτωση που τεθεί θέμα ασφάλειας των πολιτών ο στρατός εξουσιοδοτείται να κάνει χρήση ς.

Οσο για τον αριθμό των στρατιωτών που θα αναπτυχθούν αυτό θα εξαρτηθεί από τις ροές των προσφύγων.

Η κίνηση αυτή της ς διαδέχεται την που έκανε πρόσφατα η γειτονική της Αυστρία σχετικά με το όριο στον αριθμό προσφύγων που θα δέχεται η χώρα.

Πηγή: kathimerini.gr

"Αλιεύοντας" την είδηση