Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Το σκοτεινό Hollywood: Από τον Πολάνσκι στον Κέβιν Σπέισυ
Το σκοτεινό Hollywood: Από τον Πολάνσκι στον Κέβιν Σπέισυ

Το σκοτεινό Hollywood: Από τον Πολάνσκι στον Κέβιν Σπέισυ

Ο  Ρομάν Πολάνσκι συλλαμβάνεται στο Λος Αντζελες με την κατηγορία της σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκου. Μετά από παραμονή 42 ημερών σε ψυχιατρική πτέρυγα, μια απόρριψη έκδοσής του από τις ελβετικές αρχές στις ΗΠΑ και με τον Πολωνό πρόεδρο Λεχ Βαλέσα να ζητά την συχώρεση του για το «αυτό το μικρό αμάρτημα», ο σκηνοθέτης συνεχίζει την κινηματογραφική του πορεία σχεδόν αθικτος.

Ολο αυτό το διάστημα το Hollywood μακροημερεύει, με μικροσκάνδαλα που περισσότερο μοιάζουν με διαφημιστικά τρικ και αποτελούν τροφή για κουτσομπολιό ανάμεσα στα πηγαδάκια των μεγάλων ονομάτων. Κανείς δεν τολμά να αγγίξει τα «ιερά τέρατα», όπως αρέσκονται να αυτοαποκαλούνται τα πρώτα ονόματα της μαρκίζας στους κινηματογραφικούς κύκλους.

Οκτώβριος 2014. H Daily Mail φέρνει στην επιφάνεια την της ηθοποιού Μπαρα Μπόουμαν που καταγγελει ότι σε ηλικία 17 ετών ο Μπιλ Κόσμπι τη νάρκωσε και τη βίασε δύο φορές. Στην επιφάνεια έρχονται και νομικά έγγραφα με καταγγελίες 24 γυναικών που υποστηρίζουν ότι έπεσαν θύματα του δημοφιλή ηθοποιού. Το κουβάρι της «υπόθεσης Κόσμπι» φαίνεται να μην έχει τέλος με τον αριθμό των καταγγελιών για σεξουαλική επίθεση να ξεπερνά τις 50. Τα αμερικανικά μίντια κάνουν λόγο για μια αμφιλεγόμενη υπόθεση, το Hollywood διχάζεται, ωστόσο τα στοιχεία αυξάνονται και η υπόθεση οδηγείται στη δικαιοσύνη. Επί του τος, μετά από μία δίκη που δεν ολοκληρώθηκε με ετυμηγορία, ο 79χρονος Κόσμπι παραμένει κατηγορούμενος για τα αδικήματα και κυκλοφορεί με εγγύηση.

Η «χιονοστιβάδα» Ουάινσταϊν και η «» Σπέισι

Οκτώβριος 2017. Η ηθοποιός Ασλεϊ Τζαντ μιλά στους New York Times και περιγράφει το πρωί στο ξενοδοχείο Peninsula Beverly Hills, όπου ο παραγωγός Χάρβεϊ Ουάινσταϊν  την υποδέχεται στη σουίτα του με μπουρνούζι και της ζητά να της κάνει . Τα ταμπού σιγά σιγά μπαίνουν στην άκρη κι οι του Hollywood αρχίζουν να μιλάνε.  Γκουίνεθ Πάλτροου, Αντζελίνα Τζολί,  Μίρα Σορβίνο και Ροζάνα Αρκέτ  παραδέχονται ότι έχουν όλες δεχθεί από τον επιτυχημένο παραγωγό.

«Τώρα πια μπορείς να σταματήσεις να με γλείφεις που ξέχασες να με ευχαριστήσεις στο λόγο σου στα », λέει το με νόημα στην Τζένιφερ Λορενς ο παραγωγός την ώρα που απονέμουν βραβείο στα «GLAAD media awards» το 2013, με τη νεαρή ηθοποιό να σκύβει τι κεφάλι αμήχανα.

Λίγους μήνες νωρίτερα, σε ένα επεισόδιο της σειράς «30 Rock», η Τζέιν Κρακόφκσι, ως Τζένα Μαρόνεϊ, αναφωνεί: «Δεν φοβάμαι απολύτως κανέναν στη σοουμπίζ, έχω αρνηθεί συνουσία με τον Χάρβεϊ Ουάινσταϊν τρεις φορές». Οι παραπάνω ατάκες, μπορεί στους περισσότερους να φάνηκαν χλιαρά αστεία, όχι όμως στα θύματα του.

Η ανοχή και η συγκάλυψη στα κρούσματα σεξουαλικής παρενόχλησης φαίνεται να λαμβάνουν οριστικά τέλος.  Λ

ίγες μέρες μετά το ξέσπασμα του σκανδάλου Ουάινσταϊν  ο ηθοποιός του Σταρ Τρεκ, Αντονι Ραπ, καταγγέλει ότι το 1986, όταν ο ίδιος ήταν 14 ετών είχε δεχτεί σεξουαλική επίθεση από τον βραβευμένο με Οσκαρ ηθοποιό Κέβιν Σπέισι σε στο διαμέρισμά του.

Δεν άργησε η συγ του Σπέισι μέσω twitter και η «άκομψη» χρονικά παραδοχή ότι είναι ομοφυλόφιλος. Όπως δεν άργησε η δεύτερη καταγγελία από τον Μεξικανό ηθοποιό Ρομπέρτο Καβάζοςκαι η καταγγελία οκτώ εργαζόμενων στη δημοφιλή σειρά «House of Cards» πως κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων ο Σπέισι τους άγγιζε και τους έκανε σχόλια σεξουαλικού περιεχομένου.

Τις καταγγελίες ακολούθησε το οριστικό τέλος της σειράς και η απoμάκρυνση του Κέβιν Σπέισι από το Netflix.

Πηγή: kathimerini
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση