Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Η Σκωτία θέλει να μπλοκάρει το «διαζύγιο»
Η Σκωτία θέλει να μπλοκάρει το «διαζύγιο»

Η Σκωτία θέλει να μπλοκάρει το «διαζύγιο»

Η τοπική κυβέρνηση της Σκωτίας θα ζητήσει σήμερα από το κοινοβούλιο της περιοχής την ευρύτερη δυνατή υποστήριξη, ώστε να διατηρήσει τους δεσμούς της με την , σε πείσμα της έκβασης του βρετανικού δημοψηφίσματος υπέρ του Brexit.

Το 62% των Σκωτσέζων τάχθηκε υπέρ της παραμονής, γεγονός που επικαλείται η τοπική πρωθ Νίκολα Στέρτζεον για να χαρακτηρίσει «απαράδεκτη, από δημοκρατική άποψη» την επιβολή της βούλησης των Αγγλων στους Σκωτσέζους. Την περασμένη εβδομάδα, η Στέρτζεον δήλωσε ότι είναι «πολύ πιθανή» η διεξ και δεύτερου δημοψηφίσματος για την αποχώρηση της Σκωτίας από το Ηνωμένο Βασίλειο.
Ωστόσο, ο Βρετανός πρωθ Ντέιβιντ δεν φαίνεται διατεθειμένος να επιτρέψει κάτι τέτοιο. «Υπήρξε ένα νόμιμο, δίκαιο και αποφασιστικό δημο πριν από δύο χρόνια και οι λόγοι για την παραμονή της Σκωτίας στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι σήμερα εξίσου ισχυροί», δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου του Βρετανού πρωθυπουργού.
Σε νεότερες της η κ. Στέρτζεον ανέφερε ότι εξετάζει το ενδεχόμενο να ζητήσει από το τοπικό κοινοβούλιο να μπλοκάρει νόμους που θα χρειαστεί να ψηφιστούν στο πλαίσιο της διαδικασίας του «διαζυγίου» μεταξύ Λονδίνου και Βρυξελλών. Αίσθηση προκάλεσε, εξάλλου, ο αρμόδιος για αγροτικά θέματα αξιωματούχος της Σκωτίας, Φέργκιους ιούινγκ, ο οποίος δήλωσε ότι συνάντησε ευήκοα ώτα στις Βρυξέλλες, συζητώντας με τον ερμανό, τον Γάλλο και τον Ιρλανδό υπουργό Γεωργίας όταν τους εξέθεσε τα σχέδια της τοπικής κυβέρνησης για διατήρηση των δεσμών με την

Πηγή: kathimerini.gr

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση