Βρίσκεστε εδώ:  / ΚΟΣΜΟΣ / Σκηνικό κοινωνικής εξέγερσης στο Ιράκ
Σκηνικό κοινωνικής εξέγερσης στο Ιράκ

Σκηνικό κοινωνικής εξέγερσης στο Ιράκ

 Πάνω από και 4.000 τραυματίες στις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις

Με τα τεθωρακισμένα του στρατού να έχουν βγει στους δρόμους,  δεκάδες χιλιάδες αντικυβερνητικοί  διαδηλωτές συγκρούονται καθημερινά με τις δυνάμεις ασφαλείας σε πολλές πόλεις του ., από την περασμένη Τρίτη.

Ο των θυμάτων αυξάνεται συνεχώς και πλέον οι νεκροι – στη μεγάλη πλειονότητά τους διαδηλωτές – ανέρχονται σε και 4.000 έχουντραυματισθεί.

Τουλάχιστον έξι αστυνομικοί περιλαμβάνονται μεταξύ των ανθρώπων που σκοτώθηκαν κατά τις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις που οργανώθηκαν στη και σε πολλές περιοχές του νότιου , όπου κατοικούν κυρίως .

Το κίνημα διαμαρτυρίας που ξεκίνησε την Τρίτη στη με αίτημα δουλειές για τους νέους και την αποχώρηση «διεφθαρμένων» ηγετών, επεκτάθηκε σχεδόν σε όλο τον νότο της χώρας.

Η για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα κάλεσε το Ιράκ να διεξαγάγει «γρήγορη» και «διαφανή» για τους θανάτους διαδηλωτών ενώ ο ΟΗΕ έχει καλέσει όλες τις πλευρές σε αυτοσυγκράτηση.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Αποζημιώσεις στο 100% της ζημίας το Νοέμβριο του 2021 - https://t.co/hpShvtY3q1 -

  • Ξεκίνησαν οι εγγραφές στο 2ο ΕΠΑΛ Βόλου (Εσπερινό) #2οΕΠΑΛΒόλουΕσπερινό - https://t.co/7xakhftsfo -

  • Οι μετρήσεις του Σταθμού του Υπουργείου Περιβάλλοντος για την ποιότητα της ατμόσφαιρας στο Βόλο… - https://t.co/bJmmFvYWED -

"Αλιεύοντας" την είδηση