Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Σκηνικό κοινωνικής εξέγερσης στο Ιράκ
Σκηνικό κοινωνικής εξέγερσης στο Ιράκ

Σκηνικό κοινωνικής εξέγερσης στο Ιράκ

 Πάνω από νεκροί και 4.000 τραυματίες στις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις

Με τα τεθωρακισμένα του στρατού να έχουν βγει στους δρόμους,  δεκάδες χιλιάδες αντικυβερνητικοί  διαδηλωτές συγκρούονται καθημερινά με τις δυνάμεις ασφαλείας σε πολλές πόλεις του Ιράκ., από την περασμένη Τρίτη.

Ο απολογισμός των θυμάτων αυξάνεται συνεχώς και πλέον οι νεκροι – στη μεγάλη πλειονότητά τους διαδηλωτές – ανέρχονται σε και 4.000 έχουντραυματισθεί.

Τουλάχιστον έξι αστυνομικοί περιλαμβάνονται μεταξύ των ανθρώπων που σκοτώθηκαν κατά τις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις που οργανώθηκαν στη και σε πολλές περιοχές του νότιου Ιράκ, όπου κατοικούν κυρίως σιίτες.

Το κίνημα διαμαρτυρίας που ξεκίνησε την Τρίτη στη με αίτημα δουλειές για τους νέους και την αποχώρηση «διεφθαρμένων» ηγετών, επεκτάθηκε σχεδόν σε όλο τον νότο της χώρας.

Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα κάλεσε το Ιράκ να διεξαγάγει «γρήγορη» και «διαφανή» έρευνα για τους θανάτους διαδηλωτών ενώ ο ΟΗΕ έχει καλέσει όλες τις πλευρές σε αυτοσυγκράτηση.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Τις πύλες του άνοιξε για το κοινό το Μουσείο Τύπου της ΕΣΗΕΘΣΤΕ-Ε #ΕΣΗΕΘΣΤΕΕ #ΜουσείοΤύπου - https://t.co/LQTb610vuR -

  • Υπηρεσιακός Υπουργός Ναυτιλίας ο Θοδωρής Κλιάρης #ΘοδωρήςΚλιάρης… - https://t.co/W249U9T2lW -

  • Προχωρούν οι εργασίες ασφαλτόστρωσης του δρόμου Καλών Νερών-Πινακάτες (Άγιος Αθανάσιος) - https://t.co/Ewu8BwoRxD… -

"Αλιεύοντας" την είδηση