Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Σκάνδαλο με ιερέα στη Νέα Υόρκη
Σκάνδαλο με ιερέα στη Νέα Υόρκη

Σκάνδαλο με ιερέα στη Νέα Υόρκη

Σε παραίτηση υποχρεώθηκε ο πατήρ ιώργος Πασσιάς, του Ι.Ν. του στη συνοικία Ουάσιγκτον Χάιτς της Νέας Υόρκης, μετά την αποκάλυψη κινηματογραφικού υλικού σεξουαλικού περιεχομένου, στο οποίο πρωταγωνιστούσε ο ίδιος και η 45χρονη ερωμένη του, Εθελ Μπουζάλα.

Ο 67χρονος παντρεμένος φέρεται μάλιστα να άφησε έγκυο τη γεννημένη στο Περού Μπουζάλα, σύμφωνα με αποκαλύψεις της σκανδαλοθηρικής ς New York Post. Την υπόθεση αποκάλυψε στις εκκλησιαστικές αρχές ο σύζυγος της Μπουζάλα, που απέστειλε μήνυμα e-mail στην Αρχιεπισκοπή Βόρειας Αμερικής καταγγέλλοντας την ανήθικη συμπεριφορά του ιερωμένου.

Στα βίντεο, το περιεχόμενο των οποίων οδήγησε στην παραίτηση του Πασσιά, ο ιερέας εμφανίζεται να προβαίνει σε φετιχιστικές πράξεις με την Μπουζάλα, παρακολουθώντας τα οπίσθιά της καθώς αυτή κάθεται πάνω σε τούρτα ή εμφανιζόμενος να ηδονίζεται την ώρα που η ευειδής Περουβιανή τού χαϊδεύει το πρόσωπο με τα πέλματά της.

Ο πατήρ Πασσιάς, που ανήκει στην αδελφότητα του υπερσυντηρητικού γέροντα , ιδρυτή της μονής του Αγίου Αντωνίου στην Αριζόνα, υποχρέωνε τις γυναίκες της ς του να φορούν μαντίλι στο όταν προσέρχονταν στη θεία λειτουργία.

Το 2013, η Post είχε αποκαλύψει τη σχέση του Πασσιά με την Μπουζάλα, καθώς και τις οικονομικές ατασθαλίες του ιερέα στην του.

Παρότι η Μπουζάλα δεν είχε πανεπιστημιακό πτυχίο, ούτε καν απολυτήριο λυκείου, ο Πασσιάς τη διόρισε διευθύντρια του ελληνορθόδοξου κατηχητικού σχολείου του Αγ. Σπυρίδωνα, καθώς και στη θέση του ταμεία της ενορίας. Σημειωτέον ότι, λίγο μετά την άφιξη του Πασσιά στην ενορία το 2006, ο νέος ιερέας προσέφερε τη διαχείριση τεσσάρων κτισμάτων, ιδιοκτησίας της εκκλησίας στην περιοχή, στην τράπεζα Alma Bank, στο διοικητικό συμβούλιο της οποίας βρίσκονται Ελληνοαμερικανοί φίλοι του Πασσιά, σύμφωνα με τον τοπικό Τύπο. Την ανακαίνιση των κτιρίων ανέλα δύο εταιρείες εργολάβων με στενές σχέσεις με την Alma Bank.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση