Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Σκάνδαλα και παραιτήσεις στη Βουλή των Λόρδων
Σκάνδαλα και παραιτήσεις στη Βουλή των Λόρδων

Σκάνδαλα και παραιτήσεις στη Βουλή των Λόρδων

Παραιτήθηκε από τη Βουλή των Λόρδων- το ένα από τα δύο Σώματα του βρετανικού κοινοβουλίου με μη αιρετά μέλη-ο Τζον Μπάτιφαντ Σίγουελ έπειτα από το σκάνδαλο που ξέσπασε από τη δημοσιο ενός βίντεο στο οποίο εμφανίζεται ημίγυμνος να παίρνει κοκαϊνη χρησιμοποιώντας ένα και να διασκεδάζει με δύο εκδιδόμενες γυναίκες στο διαμέρισμά του στο Λονδίνο.

Παρότι, ο 69χρονος Σίγουελ παραιτήθηκε από τη Βουλή δύο μέρες μετά τη δημοσιο του βίντεο από τη σκανδαλοθηρική ταμπλόιντ The Sun, θα διατηρήσει τον τίτλο ευγενείας του που τού είχε δοθεί το 1996 από τον τότε ηγέτη των Εργατικών Τόνι Μπλερ.

Αρχικά, την Κυριακή παραιτήθηκε από τη θέση του αναπληρωτή προέδρου του Σώματος και του προέδρου της Επιτροπής Προνομίων και Συμπεριφοράς της Βουλής των Λόρδων-αξιώματα που του απέφεραν σχεδόν 119.000 ετησίως. Μάλιστα η πρόεδρος της Βουλής, βαρόνη Φράνσις Ντ'Σούζα, δήλωσε ότι θα τον καταγγείλει στην .

Χθες Δευτέρα, ο Σίγουελ ζήτησε να πάρει από το Σώμα και σύμφωνα με δεν επρόκειτο να παραιτηθεί.

Σήμερα ωστόσο σε επιστολή του αναφέρει: «Το ερώτημα αν η συμπεριφορά μου παραβιάζει τον Κώδικα Δεοντολογίας είναι σημαντικό, αλλά ουσιαστικά τεχνικής φύσης. Τα μεγαλύτερα ερωτήματα είναι η αν συμπεριφορά μου είναι συμβατή με τη συμμετοχή μου στη Βουλή των Λόρδων και αν η συνεχιζόμενη παρουσία μου εδώ θα έπληττε και θα υπονόμευε την εμπιστοσύνη των πολιτών στο Σώμα. Θεωρώ ότι η απάντηση και στα δύο αυτά ερωτήματα είναι ότι θα υπηρετούσα καλύτερα την Βουλή παραιτούμενος».

Στην επιστολή του προς τις κοινοβουλευτικές αρχές, ο Λόρδος Σίγουελ ζητεί συγγνώμη για τον πόνο και την ντροπή που τους προκάλεσε.

Χθες Δευτέρα εμφανίστηκε σε φωτογραφίες που δημοσίευσε η ίδια φορώντας έναν πορτοκαλί στηθόδεσμο και ένα δερμάτινο τζάκετ και καπνίζοντας ένα τσιγάρο.

Σε οπτικό υλικό που ανήρτησε η στην ιστοσελίδα της, ο ίδιος ακούγεται να κάνει προσβλητικά σχόλια για αρκετούς υψηλά ιστάμενους πολιτικούς, περιλαμομένου και του ίδιου του πρωθυπουργού Κάμερον.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση