Βρίσκεστε εδώ:  / ΚΟΣΜΟΣ / Σκάνδαλα και παραιτήσεις στη Βουλή των Λόρδων
Σκάνδαλα και παραιτήσεις στη Βουλή των Λόρδων

Σκάνδαλα και παραιτήσεις στη Βουλή των Λόρδων

Παραιτήθηκε από τη Βουλή των Λόρδων- το ένα από τα δύο Σώματα του βρετανικού κοινοβουλίου με μη αιρετά μέλη-ο Τζον Μπάτιφαντ Σίγουελ έπειτα από το σκάνδαλο που ξέσπασε από τη δημοσιοποίηση ενός βίντεο στο οποίο εμφανίζεται ημίγυμνος να παίρνει κοκαϊνη χρησιμοποιώντας ένα και να διασκεδάζει με δύο εκδιδόμενες στο διαμέρισμά του στο Λονδίνο.

Παρότι, ο 69χρονος Σίγουελ παραιτήθηκε από τη Βουλή δύο μέρες μετά τη δημοσιοποίηση του βίντεο από τη σκανδαλοθηρική ταμπλόιντ The Sun, θα διατηρήσει τον τίτλο ευγενείας του που τού είχε δοθεί το 1996 από τον τότε ηγέτη των Εργατικών .

Αρχικά, την Κυριακή παραιτήθηκε από τη θέση του αναπληρωτή προέδρου του Σώματος και του προέδρου της Επιτροπής Προνομίων και Συμπεριφοράς της Βουλής των Λόρδων-αξιώματα που του απέφεραν σχεδόν 119.000 ευρώ ετησίως. Μάλιστα η πρόεδρος της Βουλής, βαρόνη Φράνσις Ντ’Σούζα, δήλωσε ότι θα τον καταγγείλει στην αστυνομία.

Χθες Δευτέρα, ο Σίγουελ ζήτησε να πάρει από το Σώμα και σύμφωνα με δεν επρόκειτο να παραιτηθεί.

Σήμερα ωστόσο σε επιστολή του αναφέρει: «Το ερώτημα αν η συμπεριφορά μου παραβιάζει τον Κώδικα Δεοντολογίας είναι σημαντικό, αλλά ουσιαστικά τεχνικής φύσης. Τα μεγαλύτερα ερωτήματα είναι η αν συμπεριφορά μου είναι συμβατή με τη συμμετοχή μου στη Βουλή των Λόρδων και αν η συνεχιζόμενη παρουσία μου εδώ θα έπληττε και θα υπονόμευε την εμπιστοσύνη των πολιτών στο Σώμα. Θεωρώ ότι η απάντηση και στα δύο αυτά ερωτήματα είναι ότι θα υπηρετούσα καλύτερα την Βουλή παραιτούμενος».

Στην επιστολή του προς τις κοινοβουλευτικές αρχές, ο Λόρδος Σίγουελ ζητεί συγγνώμη για τον πόνο και την ντροπή που τους προκάλεσε.

Χθες Δευτέρα εμφανίστηκε σε φωτογραφίες που δημοσίευσε η ίδια εφημερίδα φορώντας έναν πορτοκαλί στηθόδεσμο και ένα δερμάτινο τζάκετ και καπνίζοντας ένα τσιγάρο.

Σε οπτικό υλικό που ανήρτησε η εφημερίδα στην ιστοσελίδα της, ο ίδιος ακούγεται να κάνει προσβλητικά σχόλια για αρκετούς υψηλά ιστάμενους πολιτικούς, περιλαμβανομένου και του ίδιου του πρωθυπουργού .

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Καταπολέμηση δάκου της ελιάς σε ελαιοκομικές περιοχές της Π.Ε. Μαγνησίας                                           … - https://t.co/2VQrAvZ3KV -

  • Ομιλία Χρ. Τριαντόπουλου στην ημερίδα της #ΟΕΒΕΜ #ΟΕΒΕΜ - https://t.co/rkTuvWR4zT -

  • Χρ. Τριαντόπουλος:Το πλωτό ασθενοφόρο στις Βόρειες Σποράδες-Το είπαμε, το κάναμε - https://t.co/j2bQ4liE6K… -

"Αλιεύοντας" την είδηση