Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Συζήτηση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το “Κοινωνικό Πακέτο” και το Ευρωπαϊκό Εξάμηνο

Συζήτηση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το “Κοινωνικό Πακέτο” και το Ευρωπαϊκό Εξάμηνο

Με βάση τη δέσμευση που νέλβε ο στην ομιλία του για την κατάσταση της Ένωσης στις 9 Σεπτεμβρίου 2015, και μετά την πρώτη συζήτηση προσανατολισμού που πραγματοποίησαν οι Επίτροποι στις 27 Ιανουαρίου , η Επίτροπος κ. Thyssen θα παρουσιάσει σήμερα στην Επιτροπή το προκαταρκτικό σχέδιο του ευρωπαϊκού πυλώνα κοινωνικών δικαιωμάτων, καθώς και τις λεπτομέρειες της δημόσιας ς σχετικά με το ίδιο θέμα, η οποία θα ξεκινήσει επίσης σήμερα.

Οι Επίτροποι θα συζητήσουν επίσης την πρόταση για μια στοχευμένη της οδηγίας του 1996 για την απόσπαση εργαζομένων.

Επιπλέον, το Σώμα των Επιτρόπων θα προχωρήσει στην επόμενη φάση του κύκλου του Ευρωπαϊκού Εξαμήνου. Σε συνέχεια της δημοσίευσης των Εκθέσεων ανά χώρα στο τέλος Φεβρουαρίου, οι Επίτροποι θα συζητήσουν την οικονομική και δημοσιονομική κατάσταση των κρατών μελών και θα λάβουν αποφάσεις στο πλαίσιο της Διαδικασίας Μακροοικονομικών Ανισορροπιών (ΔΜΑ). Συγκεκριμένα, το Σώμα των Επιτρόπων θα αποφασίσει για την κατηγορία στην οποία θα υπαχθούν τα μέλη για τα οποία γίνονται τέτοιου τύπου αξιολογήσεις. Από φέτος, η Επιτροπή έχει απλοποιήσει την ΔΜΑ περιορίζοντας από έξι σε τέσσερις τις κατηγορίες των μακροοικονομικών ανισορροπιών.

Σήμερα το απόγευμα, στο Στρασβούργο, θα οργανωθούν δύο συνεντεύξεις τύπου, στις 17:30 και τις 18:00 (ώρα Ελλάδας), με την Επίτροπο κ. Thyssen και τον Αρόεδρο κ. τομπρόβσκιs, αντίστοιχα. Οι συνεντεύξεις θα μεταδοθούν ζωντανά στο EbS.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση