Βρίσκεστε εδώ:  / ΚΟΣΜΟΣ / Συζήτηση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το «Κοινωνικό Πακέτο» και το Ευρωπαϊκό Εξάμηνο

Συζήτηση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το «Κοινωνικό Πακέτο» και το Ευρωπαϊκό Εξάμηνο

Με βάση τη δέσμευση που ανέλαβε ο Πρόεδρος Γιούνκερ στην ομιλία του για την κατάσταση της Ένωσης στις 9 Σεπτεμβρίου 2015, και μετά την πρώτη συζήτηση προσανατολισμού που πραγματοποίησαν οι Επίτροποι στις 27 Ιανουαρίου 2016, η Επίτροπος κ. Thyssen θα παρουσιάσει σήμερα στην Επιτροπή το προκαταρκτικό σχέδιο του ευρωπαϊκού πυλώνα κοινωνικών δικαιωμάτων, καθώς και τις λεπτομέρειες της δημόσιας διαβούλευσης σχετικά με το ίδιο θέμα, η οποία θα ξεκινήσει επίσης σήμερα.

Οι Επίτροποι θα συζητήσουν επίσης την πρόταση για μια στοχευμένη αναθεώρηση της οδηγίας του 1996 για την απόσπαση εργαζομένων.

Επιπλέον, το Σώμα των Επιτρόπων θα προχωρήσει στην επόμενη φάση του κύκλου του Ευρωπαϊκού Εξαμήνου. Σε συνέχεια της δημοσίευσης των Εκθέσεων ανά χώρα στο τέλος Φεβρουαρίου, οι Επίτροποι θα συζητήσουν την οικονομική και δημοσιονομική κατάσταση των κρατών μελών και θα λάβουν αποφάσεις στο πλαίσιο της Διαδικασίας Μακροοικονομικών Ανισορροπιών (ΔΜΑ). Συγκεκριμένα, το Σώμα των Επιτρόπων θα αποφασίσει για την κατηγορία στην οποία θα υπαχθούν τα κράτη μέλη για τα οποία γίνονται τέτοιου τύπου αξιολογήσεις. Από φέτος, η Επιτροπή έχει απλοποιήσει την ΔΜΑ περιορίζοντας από έξι σε τέσσερις τις κατηγορίες των μακροοικονομικών ανισορροπιών.

Σήμερα το απόγευμα, στο Στρασβούργο, θα οργανωθούν δύο συνεντεύξεις τύπου, στις 17:30 και τις 18:00 (ώρα Ελλάδας), με την Επίτροπο κ. Thyssen και τον Αντιπρόεδρο κ. Ντομπρόβσκιs, αντίστοιχα. Οι συνεντεύξεις θα μεταδοθούν ζωντανά στο EbS.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Χειροπέδες σε διεθνές κύκλωμα ναρκωτικών στην Αιτωλοακαρνανία - Κατασχέθηκαν 1,18 τόνοι κοκαϊνης… - https://t.co/NV5ZUF2ZP4 -

  • Τριάντα εγκλωβισμένοι στα ερείπια του Ελαγίζ, φόβοι για ισχυρό μετασεισμό - https://t.co/v9ZY7bF1wh -

  • Η οριοθέτηση των οικισμών Πηλίου συζητήθηκε μεταξύ Ζέττας Μ. Μακρή και υπουργού επικρατείας - https://t.co/9xzZxDYOw9 -

"Αλιεύοντας" την είδηση