Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Συζήτηση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το “Κοινωνικό Πακέτο” και το Ευρωπαϊκό Εξάμηνο

Συζήτηση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το “Κοινωνικό Πακέτο” και το Ευρωπαϊκό Εξάμηνο

Με βάση τη δέσμευση που ανέλαβε ο Γιούνκερ στην του για την κατάσταση της Ένωσης στις 9 Σεπτεμβρίου 2015, και μετά την πρώτη συζήτηση προσανατολισμού που πραγματοποίησαν οι Επίτροποι στις 27 Ιανουαρίου 2016, η Επίτροπος κ. Thyssen θα παρουσιάσει σήμερα στην Επιτροπή το προκαταρκτικό σχέδιο του ευρωπαϊκού πυλώνα κοινωνικών δικαιωμάτων, καθώς και τις λεπτομέρειες της δημόσιας διαβούλευσης σχετικά με το ίδιο θέμα, η οποία θα ξεκινήσει επίσης σήμερα.

Οι Επίτροποι θα συζητήσουν επίσης την πρόταση για μια στοχευμένη της οδηγίας του 1996 για την απόσπαση εργαζομένων.

Επιπλέον, το Σώμα των Επιτρόπων θα προχωρήσει στην επόμενη φάση του κύκλου του Ευρωπαϊκού Εξαμήνου. Σε συνέχεια της δημοσίευσης των Εκθέσεων ανά χώρα στο τέλος Φεβρουαρίου, οι Επίτροποι θα συζητήσουν την οικονομική και δημοσιονομική κατάσταση των κρατών μελών και θα λάβουν αποφάσεις στο πλαίσιο της Διαδικασίας Μακροοικονομικών Ανισορροπιών (ΔΜΑ). Συγκεκριμένα, το Σώμα των Επιτρόπων θα αποφασίσει για την κατηγορία στην οποία θα υπαχθούν τα μέλη για τα οποία γίνονται τέτοιου τύπου αξιολογήσεις. Από φέτος, η Επιτροπή έχει απλοποιήσει την ΔΜΑ περιορίζοντας από έξι σε τέσσερις τις κατηγορίες των μακροοικονομικών ανισορροπιών.

Σήμερα το απόγευμα, στο Στρασβούργο, θα οργανωθούν δύο συνεντεύξεις τύπου, στις 17:30 και τις 18:00 ( Ελλάδας), με την Επίτροπο κ. Thyssen και τον Αντιπρόεδρο κ. Ντομπρόβσκιs, αντίστοιχα. Οι συνεντεύξεις θα μεταδοθούν ζωντανά στο EbS.

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Προς ολοκλήρωση οι εργασίες ασφαλτόστρωσης του δρόμου από Αμποβό (Αφύσσου) προς παραλία Ραζή στον Προφήτη Ηλία… - https://t.co/EtOegWm861 -

  • Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κωπηλασίας: Ασημένια μετάλλια από Ντούσκο και Αναστασιάδου #κωπηλασία - https://t.co/8Ttc1EJXEy -

  • Τσιτσιπάς: Στον επόμενο γύρο του Roland Garros #ΣτέφανοςΤσιτσιπάς - https://t.co/1bVwW98YiE -

"Αλιεύοντας" την είδηση