Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Σεισμός μεγέθους 7,9 Ρίχτερ έπληξε την Αλάσκα
Σεισμός μεγέθους 7,9 Ρίχτερ έπληξε την Αλάσκα

Σεισμός μεγέθους 7,9 Ρίχτερ έπληξε την Αλάσκα

Ισχυρότατη σεισμική δόνηση μεγέθους 7,9 Ρίχτερ σημειώθηκε στην πολιτεία της Αλάσκα των Ηνωμένων Πολιτειών, 250 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του Τσίνιακ. Στα 10 χιλιόμετρα εκτιμάται το εστιακό του βάθος από τη γεωλογική υπηρεσία των ΗΠΑ.

Η αρχική προειδοποίηση για κίνδυνο που ενδεχομένως θα έπληττε τις δυτικές των ΗΠΑ και του Καναδά, ανακλήθηκε ύστερα από «επεξεργασία των νεότερων επιστημονικών δεδομένων». Η προειδοποίηση για συμπεριλάμε αρχικά και τη , ωστόσο, λίγη αργότερα ήρθη για τη νησιωτική πολιτεία.

Οι αρχές του Άνκορατζ τέθηκαν σε επι, προειδοποιώντας για μία «έκτακτη για τη και τις ιδιοκτησίες των κατοίκων» της πολιτείας. Συγκεκριμένα, η προειδοποίηση των αρχών καλεί τους κατοίκους των περιοχών που έχουν επηρεαστεί από τον σεισμό, να αναζητήσουν καταφύγιο σε περιοχές με μεγαλύτερο υψόμετρο, λόγω των πιθανοτήτων για την έλευση του ακραίου καιρικού φαινομένου.

Στη μικρή πόλη Κόντιακ, στο ομώνυμο νησί της πολιτείας, μία από τις πιο κοντινές κατοικημένες περιοχές στο επίκεντρο του σεισμού, εκατοντάδες συγκεντρώθηκαν σε σχολείο της πόλης, φοβούμενοι το σενάριο ενός επικείμενου καταστροφικού τσουνάμι.

Πηγή: kathimerini
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση