Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Σεισμός 6,4 Ρίχτερ στην Ταϊβάν – Τέσσερις νεκροί, πάνω από 200 τραυματίες
Σεισμός 6,4 Ρίχτερ στην Ταϊβάν – Τέσσερις νεκροί, πάνω από 200 τραυματίες

Σεισμός 6,4 Ρίχτερ στην Ταϊβάν – Τέσσερις νεκροί, πάνω από 200 τραυματίες

Σωστικά συνεργεί συνεχίζουν τις έρευνες σε πολλά κτίρια που έχουν μετατραπεί σε σωρούς από συντρίμμια, ορισμένα μέλη τους μόνο με τα γυμνά τους χέρια, στην προσπάθειά τους να βρουν τους περίπου 145 ανθρώπους που εκτιμάται πως αγνοούνται μετά τον σεισμό 6,4 βαθμών ο οποίος έπληξε τα μεσάνυχτα τη δημοφιλή τουριστική πόλη Χουάλιεν της .

Τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη τους και άλλοι 225 τραυματίστηκαν εξαιτίας του σεισμού, ο οποίος χτύπησε την παραθαλάσσια πόλη λίγο πριν από τα μεσάνυχτα της Τρίτης (τοπική ώρα· 18:00 ώρα ς), όπως δήλωσαν . Κατά τα πιο πρόσφατα στοιχεία που έδωσαν οι Αρχές, οι είναι 145.

Πολλοί από αυτούς πιστεύεται ότι παγιδεύτηκαν όταν κατέρρευσαν κτίρια, ανάμεσά τους ένα στρατιωτικό νοσοκομείο, εξαιτίας του σεισμού, το επίκεντρο του οποίου βρισκόταν περίπου 22 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Χουάλιεν, στις ανατολικές ακτές της .

Οι μετασεισμοί θα συνεχιστούν φθάνοντας έως και τους 5,0 βαθμούς τις επόμενες δύο εβδομάδες, προειδοποίησε η . Ιάπωνες, Τσέχοι και είναι ανάμεσα στους .

Κάτοικοι περίμεναν και κοιτούσαν με νευρικότητα καθώς μέλη σωστικών συνεργείων με πορτοκαλί και κόκκινες στολές και κράνη έψαχναν για να εντοπίσουν ανθρώπους κάτω από τα συντρίμμια.

Πηγή: kathimerini
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση