Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Σειρήνες πολέμου στα σύνορα Ιράκ – Τουρκίας
Σειρήνες πολέμου στα σύνορα Ιράκ – Τουρκίας

Σειρήνες πολέμου στα σύνορα Ιράκ – Τουρκίας

Σε επικίνδυνα επίπεδα κορυφώνεται η κρίση στις σχέσεις Τουρκίας-Ιράκ. Η Βαγδάτη πλέον προειδοποιεί την Άγκυρα και την διεθνή κοινότητα με το ενδεχόμενο ενός τουρκοιρακινού πολέμου.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα τουρκικά, ιρακινά και διεθνή μέσα, ο Πρωθυπουργός του Ιράκ, Χαϊντάρ Αλ Αμπαντί, πριν από λίγες ώρες πραγματοποίησε μια σημαντική δήλωση. Αντιδρώντας στα τελευταία μηνύματα της Άγκυρας, ο κ. Αμπαντί διευκρινίζει ότι το Ιράκ δεν επιθυμεί να πολεμήσει με την Τουρκία. Παρόλα αυτά, η ιρακινή πλευρά είναι έτοιμη να καταβάλλει κάθε είδους προσπάθεια για να υπερασπιστεί τα δικαιώματα της.

Η χρονική συγκυρία της παραπάνω δήλωσης φέρει την σημασία της. Έρχεται σε μια στιγμή που η Άγκυρα στέλνει ενισχύσεις στα Τουρκίας-Ιράκ. Συγκεκριμένα, το επιτελείο του στρατού στέλνει νέες ενισχύσεις στην περιοχή Σιλόπι της επαρχίας Σίρνακ, η οποία βρίσκεται μόλις λίγα χιλιόμετρα πιο πέρα από τα Τουρκίας-Ιράκ.

Επίσης, η κορύφωση της έντασης έρχεται σε μια στιγμή που οι ιρακινές δυνάμεις και οι υποστηρικτές της Βαγδάτης εισέρχονται στα περίχωρα της Μουσούλης. Την ίδια ώρα, ο Άμυνας της Τουρκίας, Φικρί Ισίκ τονίζει ότι η είναι υποχρεωμένη να είναι προετοιμασμένη για όλα τα ενδεχόμενα και υπενθυμίζει τις «ευαισθησίες» της χώρας του στο Ταλάφαρ και Σίντζαρ όπου ζουν σουνίτες Τουρκμένοι και υπάρχουν παράγοντες του κουρδικού κινήματος.

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση