Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Συριακό μαχητικό συνετρίβη σε αγορά της Αρίχα
Συριακό μαχητικό συνετρίβη σε αγορά της Αρίχα

Συριακό μαχητικό συνετρίβη σε αγορά της Αρίχα

Τουλάχιστον 31 άνθρωποι σκοτώθηκν κι δεκάδες τραυματίστηκαν, όταν συνετρίβη χθες σε πολυσύχναστη στη βορειοδυτική πόλη Αρίχα, η οποία τελεί υπό τον έλεγχο των ανταρτών, δήλωσαν κάτοικοι και αυτόπτες μάρτυρες.

Οι περισσότεροι από τους νεκρούς είναι πολίτες που σκοτώθηκαν επί τόπου στην πόλη της επαρχίας Ιντλίμπ, που έπεσε στα χέρια ισλαμιστών ανταρτών τον Μάιο, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, που εδρεύει στη Βρετανία και καταγράφει τις βιαιότητες σε όλη τη Συρία. Δεκάδες άλλοι άνθρωποι τραυματίστηκαν, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο αλλά και με αυτόπτες μάρτυρες. Δεν υπάρχει προς το παρόν αντίδραση από την πλευρά του συριακού στρατού. Το στρατιωτικό αεροπλάνο είχε ρίξει μια βόμβα στην του βασικού εμπορικού δρόμου της συγκεκριμένης πόλης, νωρίς το πρωί, πριν συντριβεί στο της ς, δήλωσαν δύο αυτόπτες μάρτυρες στο Reuters.

«Το αεροπλάνο είχε ρίξει μία βόμβα στον κεντρικό δρόμο της αγοράς από χαμηλό ύψος ελάχιστα δευτερόλεπτα πριν συντριβεί», είπε ο Γκαζάλ Αμπντάλα, κάτοικος που βρέθηκε σε κοντινή απόσταση. Το Παρατηρητήριο διευκρίνισε πως το μαχητικό δεν καταρρίφθηκε. Τον τελευταίο καιρό, έχουν ενταθεί οι μάχες στην ύπαιθρο της επαρχίας Ιντλίμπ ανάμεσα στις κυβερνητικές δυνάμεις και σε μια αντάρτικη ομάδα που αποκαλείται Τζάις αλ Φάτεχ ή Στρατός της Κατάκτησης, η οποία περιλαμβάνει το Μέτωπο Νούσρα, παρακ της Αλ Κάιντα στη Συρία. Η πτώση της Αρίχα είχε ως να περιέλθει στον έλεγχο των ανταρτών το μεγαλύτερο μέρος της επαρχίας Ιντλίμπ, η οποία συνορεύει με την Τουρκία και με τη Λαττάκεια, της κοινότητας των Αλαουιτών, όπου ανήκει ο πρόεδρος Μπασάρ αλ Ασαντ, στις ακτές της Μεσογείου. Το μεγαλύτερο μέρος της γεωργικής περιοχής, ωστόσο, υφίσταται από τότε σφοδρούς αεροπορικούς βομβαρδισμούς από τις δυνάμεις του Ασαντ, που αντεπιτίθενται για την ανάκτηση του χαμένου εδάφους.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση