Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Συρία: Τουλάχιστον 82 νεκροί από αεροπορικές επιδρομές
Συρία: Τουλάχιστον 82 νεκροί από αεροπορικές επιδρομές

Συρία: Τουλάχιστον 82 νεκροί από αεροπορικές επιδρομές

Τουλάχιστον 82 άνθρωποι, στην πλειονότητά τους άμαχοι, σκοτώθηκαν σήμερα στις αεροπορικές επιδρομές που εξαπέλυσε η πολεμική αεροπορία της ς εναντίον μιας ς βορειανατολικά της Δαμασκού, γνωστοποίησαν μέλη των ομάδων διάσωσης στην περιοχή που βρίσκεται υπό τον έλεγχο των ανταρτών και επιβεβαίωσε η μη κυβερνητική οργάνωση Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

«Το καθεστώς βομβάρδισε έξι φορές μία πολυσύχναστη στο κέντρο της τούμας και τέσσερις φορές τα περίχωρα. Τουλάχιστον 82 άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 250 τραυματίστηκαν» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ράμι Άμπντελ Ραχμάν, διευθυντής του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (OSDH).

«Μετά τον πρώτο βομβαρδισμό, κόσμος συγκεντρώθηκε στο σημείο και τότε ακολούθησαν επιπλέον πλήγματα» εξήγησε ο ίδιος, που σημείωσε ότι πολλοί τραυματίες βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση.

Μια πηγή των συριακών ενόπλων δυνάμεων επιβεβαίωσε ότι η πολεμική αεροπορία διεξήγαγε αεροπορικούς βομβαρδισμούς στη τούμα και στη γειτονική Χαράστα, στοχοθετώντας το αρχηγείο της οργάνωσης Στρατός του .

Σε ένα βίντεο που έδωσαν στη δημοσιότητα ακτιβιστές απεικονίζονται δεκάδες τα να κείτονται το ένα δίπλα στο άλλο στο έδαφος. Ορισμένα εξ αυτών έχουν καλυφθεί με ένα λευκό σεντόνι. Σε ένα άλλο βίντεο φαίνονται τα μέλη των ομάδων διάσωσης που μεταφέρουν σορούς σε ένα δρόμο όπου έχουν διασκορπιστεί και συντρίμμια.

Οι προσόψεις πολλών κτιρίων έχουν καταρρεύσει, ενώ μεταξύ των χαλασμάτων διακρίνεται ένας άνδρας που κρατά ένα τραυματισμένο στα χέρια του.

 

Τα σημερινά αεροπορικά πλήγματα συμπίπτουν με την επίσκεψη στη του επικεφαλής των ανθρωπιστικών υποθέσεων του ΟΗΕ Στέφεν Ο Μπράιαν, που πραγματοποιεί την πρώτη επίσημη επίσκεψη στην χώρα.

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση