Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Συρία: Τουλάχιστον 12 νεκροί από τη συντριβή μαχητικού αεροσκάφους
Συρία: Τουλάχιστον 12 νεκροί από τη συντριβή μαχητικού αεροσκάφους

Συρία: Τουλάχιστον 12 νεκροί από τη συντριβή μαχητικού αεροσκάφους

Έν συρικό στρατιωτικό συνετρίβη σήμερα σε μία πόλη που τελεί υπό τον έλεγχο των ανταρτών στο βορειοδυτικό τμήμα της χς λόγω τεχνικής βλάβης, σκοτώνοντας τουλάχιστον 12 ανθρώπους στη συνοικία που βομβάρδιζε, ανέφερε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (OSDH).

«Το συνετρίβη ενώ βομβάρδιζε μία συνοικία του υ της Αρίχα», μία πόλη της επαρχίας Ιντλίμπ την οποία κατέλα οι αντάρτες στις 28 Μαΐου, δήλωσε ο Ραμί Αμνπτέλ Ραχμάν, διευθυντής του Παρατηρητηρίου. «Το πετούσε σε χαμηλό ύψος όταν υπέστη τεχνική βλάβη», διευκρίνισε.

Το ODSH, που διαθέτει ένα ευρύ δίκτυο πηγών σε όλη τη Συρία, δεν ήταν σε θέση να διευκρινίσει πόσοι από τα 12 τα σκοτώθηκαν στο έδαφος από τη συντριβή του υ και πόσοι από τους βομβαρδισμούς που προηγήθηκαν.

«Η συντριβή προκάλεσε επίσης δεκάδες τραυματισμούς», δήλωσε ο Αμπντέλ Ραχμάν.

Συριακά στρατιωτικά αεροπλάνα, τα οποία προκαλούν τον τρόμο στους πολίτες και είναι το κύριο όπλο του καθεστώτος στον εμφύλιο πόλεμο με τους αντάρτες που μαίνεται εδώ και περισσότερα από τέσσερα χρόνια, έχουν εμπλακεί κατ΄επανάληψη σε δυστυχήματα ή έχουν καταρριφθεί από τους αντάρτες.

Στα μέσα Ιανουαρίου, τουλάχιστον 35 στρατιώτες σκοτώθηκαν από τη συντριβή ενός στρατιωτικού αεροπλάνου επίσης στην επαρχία Ιντλίμπ, το μεγαλύτερο μέρος της οποίας έχει περιέλθει από τότε στον έλεγχο των ανταρτών.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση