Βρίσκεστε εδώ:  / ΚΟΣΜΟΣ / Συρία: Σχεδόν 100 άνθρωποι εκτελέστηκαν από τους τζιχαντιστές μέσα σε έναν μήνα
Συρία: Σχεδόν 100 άνθρωποι εκτελέστηκαν από τους τζιχαντιστές μέσα σε έναν μήνα

Συρία: Σχεδόν 100 άνθρωποι εκτελέστηκαν από τους τζιχαντιστές μέσα σε έναν μήνα

Οι του Ισλαμικού Κράτους εκτέλεσαν μέσα σε έναν μήνα περίπου 100 ανθρώπους –το ένα τρίτο από αυτούς ήταν άμαχοι– στις ζώνες που ελέγχουν στη Συρία, ανακοίνωσε σήμερα το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Σύμφωνα με τη μη κυβερνητική οργάνωση, από τις 29 Ιουλίου μέχρι τις 29 Αυγούστου το ΙΚ εκτέλεσε 91 ανθρώπους, εκ των οποίων οι 32 ήταν άμαχοι, κατηγορώντας τους για διάφορα “εγκλήματα”. Στους εκτελεσθέντες περιλαμβάνονται και μέλη του ίδιου του ΙΚ, αντάρτες και στρατιώτες των ενόπλων δυνάμεων της Συρίας που παραμένουν πιστές στον πρόεδρο της χώρας Μπασάρ αλ Άσαντ.

Μεταξύ των εγκλημάτων που τιμωρούνται με θάνατο από το ΙΚ είναι η άσκηση μαγείας, η ομοφυλοφιλία και η συνεργασία με τον αντιτζιχαντιστικό συνασπισμό υπό την των .

Οι σουνίτες , που ελέγχουν περιοχές στις επαρχίες , Χάμα, Ντέιρ Εζόρ, Χασάκε, Ράκα και , κατηγορούνται από τον για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας. Στις περιοχές αυτές διαπράττουν απαγωγές, βιασμούς, αποκεφαλισμούς και λιθοβολισμούς ανθρώπων.

Το Σάββατο, στα βόρεια της χώρας, όπου το ΙΚ μάχεται με τους αντίπαλους τζιχαντιστές του Μετώπου Αλ Νόσρα (το παρακλάδι της στη Συρία) και με τους αντικυβερνητικούς αντάρτες, 11 ένοπλοι και οκτώ σκοτώθηκαν σε επίθεση με παγιδευμένο στην είσοδο της πόλης Ταλ Ριφάατ. Η κοινότητα αυτή βρίσκεται πάνω σε έναν σημαντικό δρόμο που οδηγεί στα σύνορα με την Τουρκία. Είναι επίσης κοντά στη Μαρέα, μια πόλη που πολιορκείται από το ΙΚ από τα μέσα Αυγούστου.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Υπογραφή σύμβασης για προώθηση ηλεκτροκίνησης στον Δήμο Νοτίου Πηλίου #ηλεκτροκίνηση - https://t.co/b06UOXwDOy -

  • Συνεργασία Δήμων Σκιάθου-Θεσσαλονίκης #ΔήμοςΘεσσαλονίκης #ΔήμοςΣκιάθου - https://t.co/pdhi5u2D5s -

  • Νέα  αρδευτικά δίκτυα στην Κάρλα από την Περιφέρεια Θεσσαλίας   #λίμνηΚάρλα - https://t.co/zoRFQlX82X -

"Αλιεύοντας" την είδηση