Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Συρία: Δεκάδες νεκροί από βομβαρδισμό ρωσικών αεροσκαφών στην πόλη Ιντλίμπ
Συρία: Δεκάδες νεκροί από βομβαρδισμό ρωσικών αεροσκαφών στην πόλη Ιντλίμπ

Συρία: Δεκάδες νεκροί από βομβαρδισμό ρωσικών αεροσκαφών στην πόλη Ιντλίμπ

Δεκάδες άνθρωποι σκοτώθηκαν την Κυριακή στην πόλη Ιντλίμπ της Συρίας, από βομβαρδισμούς που εικάζεται ότι πραγματοποίησε η πολεμική αεροπορία της Ρωσίας.

Η πόλη Ιντλίμπ βρίσκεται στο  βορειοδυτικό τμήμα της Συρίας και ελέγχεται από τους αντάρτες που πολεμούν το καθεστώς του Ασάντ

Oπως υποστηρίζουν της περιοχής και μέλη που συμμετέχουν σε αποστολές ς, πραγματοποιήθηκαν τουλάχιστον 6 αεροπορικοί βομβαρδισμοί κατά τη διάρκεια των οποίων επλήγη μια πολυσύχναστη στο της πόλης, αλλά και πολλά κυβερνητικά κτίρια και κατοικίες.

Οι τραυματιο επιβεβαίωσαν ότι 43 άνθρωποι σκοτώθηκαν όμως τουλάχιστον άλλες 30 σοροί έχουν ανασυρθεί από τα ερείπια, τα στοιχεία των οποίων δεν έχουν ταυτοποιηθεί.

«Υπάρχουν πολλά πτώματα κάτω από τα συντρίμμια» έγραψε ο ιάσερ Χάμο, ένας εργαζόμενος των υπηρεσιών πολιτικής ς σε ένα στο Διαδίκτυο προσθέτοντας ότι οι εθελοντές και τα στελέχη των υπηρεσιών πολιτικής προστασίας συνεχίζουν να ανασύρουν πτώματα.

Σε βίντεο που αναρτήθηκαν στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης αλλά και στις που μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο Orient TV που πρόσκειται στην διακρίνονται οχήματα, που έχουν μετατραπεί σε αυτοσχέδια ασθενοφόρα, να μεταφέρουν αμάχους που έχουν τραυματιστεί σε μια περιοχή όπου πολλοί άνθρωποι αναζητούν επιζώντες στα χαλάσματα των κτιρίων που ισοπεδώθηκαν.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση