Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Σειρά επισκέψεων ευρωπαίων αξιωματούχων στην Τουρκία
Σειρά επισκέψεων ευρωπαίων αξιωματούχων στην Τουρκία

Σειρά επισκέψεων ευρωπαίων αξιωματούχων στην Τουρκία

Αύριο 23/4, ο πρώτος αρόεδρος,   Φράνς Τίμερμανς, μαζί με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου  Ντόναλντ Τούσκ και την Καγκελάριο της Γερμανίας  Άνγκελα Μέρκελ, θα μεταβεί στο Gaziantep της Τουρκίας. Στόχος της αποστολής είναι να προβεί σε απολογισμό της εφαρμογής της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας της 18ης Μαρτίου και να συζητήσει τα επόμενα βήματα. Στην ημερήσια διάταξη θα περιλαμβάνονται και θέματα της ευρύτερης ς ς.

Η επίσκεψη αυτή θα προσφέρει τη δυνατότητα αξιολόγησης της κατάστασης σε σχέση με τους πρόσφυγες στην Τουρκία. Θα πραγματοποιηθούν επισκέψεις στα που χρηματοδοτούνται τόσο από την ΕΕ όσο και από την Τουρκία. Οι εκταμιεύσεις από την νεοδημιουργηθείσα Χρηματοδοτική Διευκόλυνση της ΕΕ για τους πρόσφυγες στην Τουρκία βρίσκονται σε εξέλιξη ενώ έχει ενισχυθεί ο εντοπισμός και ο προγραμματισμός για περαιτέρω σχέδια.

Ο Πρόεδρος κ. Τούσκ, η Καγκελάριος Μέρκελ και ο πρώτος Αρόεδρος κ. Τίμερμανς θα επισκεφθούν ένα κέντρο προσωρινής ς και ένα κέντρο για οικογένειες και παιδιά. Μετά την επίσκεψη, θα γίνουν δεκτοί από τον Πρωθυπουργό της Τουρκίας κ. Αχμέτ Νταβούτογλου. Προβλέπεται κοινή συνέντευξη Τύπου που θα μεταδοθεί ζωντανά στο EbS.

Στη συνέχεια, στις 24 και 25 Απριλίου, ο Αντιπρόεδρος κ. Κατάινεν και οι Επίτροποι Χάν, Μοσκοβισί και Βέλα θα συμμετάσχουν σε κοινή αποστολή στην Τουρκία. Στην Κωνσταντινούπολη θα συναντήσουν ορισμένους από τους βασικούς εκπροσώπους της χώρας — συμπεριλαμβανομένων του Αντιπροέδρου της κυβέρνησης κ. Σίμσεκ, και του Υπουργού ευρωπαϊκών υποθέσεων κ. Βόλκαν Μποζκίρ, καθώς και εκπροσώπων οργανώσεων επιχειρήσεων και διεθνών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων.

Ο Αντιπρόεδρος κ. Κατάινεν και ο Επίτροπος κ. Βέλα θα επισκεφθούν επίσης το έργο της σήραγγας της Ευρασίας που χρηματοδοτείται εν μέρει από την ΕΕ. Στην Άγκυρα, ο Αντιπρόεδρος κ. Κατάινεν και ο Επίτροπος κ. Μοσκοβισί θα συμμετάσχουν σε συναντήσεις σχετικά με το επενδυτικό σχέδιο για την Ευρώπη και τις βασικές πτυχές της οικονομικής πολιτικής. Ο Επίτροπος κ. Μοσκοβισί αναμένεται επίσης να συναντηθεί με τον Υπουργό Οικονομικών κ. Νασί Αγκμπάλ.

Ο Επίτροπος κ. Χαν θα αναχωρήσει για τη νοτιοανατολική Τουρκία τη Δευτέρα το βράδυ για να επισκεφθεί σειρά σημαντικών έργων που χρηματοδοτούνται είτε από την Χρηματοδοτική Διευκόλυνση για τους πρόσφυγες στην Τουρκία είτε, όσον αφορά τις υποδομές, την προενταξιακή ενίσχυση στην Τουρκία στο πλαίσιο του Μηχανισμού Προενταξιακής Βοήθειας. Με τα αυτά υποστηρίζονται οι πρόσφυγες από τη Συρία και οι τοπικές κοινότητες υποδοχής σε περιοχές που πλήττονται περισσότερο από την κρίση. Φωτογραφίες από την επίσκεψη θα είναι διαθέσιμες στο EbS.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση