Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Σειρά επισκέψεων ευρωπαίων αξιωματούχων στην Τουρκία
Σειρά επισκέψεων ευρωπαίων αξιωματούχων στην Τουρκία

Σειρά επισκέψεων ευρωπαίων αξιωματούχων στην Τουρκία

Αύριο 23/4, ο πρώτος αντιπρόεδρος,   Φράνς Τίμερμανς, μαζί με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου  Ντόναλντ Τούσκ και την Καγκελάριο της Γερμανίας  Άνγκελα Μέρκελ, θα μεταβεί στο Gaziantep της Τουρκίας. Στόχος της αποστολής είναι να προβεί σε απολογισμό της εφαρμογής της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας της 18ης Μαρτίου και να συζητήσει τα επόμενα βήματα. Στην ημερήσια διάταξη θα περιλαμβάνονται και θέματα της ευρύτερης συνεργασίας -Τουρκίας.

Η επίσκεψη αυτή θα προσφέρει τη δυνατότητα αξιολόγησης της κατάστασης σε σχέση με τους πρόσφυγες στην Τουρκία. Θα πραγματοποιηθούν επισκέψεις στα έργα που χρηματοδοτούνται τόσο από την όσο και από την Τουρκία. Οι εκταμιεύσεις από την νεοδημιουργηθείσα Χρηματοδοτική Διευκόλυνση της ΕΕ για τους πρόσφυγες στην Τουρκία βρίσκονται σε εξέλιξη ενώ έχει ενισχυθεί ο εντοπισμός και ο προγραμματισμός για περαιτέρω σχέδια.

κ. Τούσκ, η Καγκελάριος Μέρκελ και ο πρώτος Αντιπρόεδρος κ. Τίμερμανς θα επισκεφθούν ένα κέντρο προσωρινής προστασίας και ένα κέντρο για οικογένειες και παιδιά. Μετά την επίσκεψη, θα γίνουν δεκτοί από τον Πρωθυπουργό της Τουρκίας κ. Αχμέτ Νταβούτογλου. Προβλέπεται κοινή συνέντευξη Τύπου που θα μεταδοθεί ζωντανά στο EbS.

Στη συνέχεια, στις 24 και 25 Απριλίου, ο Αντιπρόεδρος κ. Κατάινεν και οι Επίτροποι Χάν, Μοσκοβισί και Βέλα θα συμμετάσχουν σε κοινή αποστολή στην Τουρκία. Στην Κωνσταντινούπολη θα συναντήσουν ορισμένους από τους βασικούς εκπροσώπους της χώρας — συμπεριλαμβανομένων του Αντιπροέδρου της κυβέρνησης κ. Σίμσεκ, και του Υπουργού ευρωπαϊκών υποθέσεων κ. Βόλκαν Μποζκίρ, καθώς και εκπροσώπων οργανώσεων επιχειρήσεων και διεθνών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων.

Ο Αντιπρόεδρος κ. Κατάινεν και ο Επίτροπος κ. Βέλα θα επισκεφθούν επίσης το έργο της σήραγγας της Ευρασίας που χρηματοδοτείται εν μέρει από την ΕΕ. Στην Άγκυρα, ο Αντιπρόεδρος κ. Κατάινεν και ο Επίτροπος κ. Μοσκοβισί θα συμμετάσχουν σε συναντήσεις σχετικά με το επενδυτικό σχέδιο για την Ευρώπη και τις βασικές πτυχές της οικονομικής πολιτικής. Ο Επίτροπος κ. Μοσκοβισί αναμένεται επίσης να συναντηθεί με τον Υπουργό Οικονομικών κ. Νασί Αγκμπάλ.

Ο Επίτροπος κ. Χαν θα αναχωρήσει για τη νοτιοανατολική Τουρκία τη Δευτέρα το βράδυ για να επισκεφθεί σειρά σημαντικών έργων που χρηματοδοτούνται είτε από την Χρηματοδοτική Διευκόλυνση για τους πρόσφυγες στην Τουρκία είτε, όσον αφορά τις υποδομές, την προενταξιακή ενίσχυση στην Τουρκία στο πλαίσιο του Μηχανισμού Προενταξιακής Βοήθειας. Με τα έργα αυτά υποστηρίζονται οι πρόσφυγες από τη Συρία και οι τοπικές κοινότητες υποδοχής σε περιοχές που πλήττονται περισσότερο από την κρίση. Φωτογραφίες από την επίσκεψη θα είναι διαθέσιμες στο EbS.

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Στον ΟΛΒ ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς #ΜαργαρίτηςΣχοινάς… - https://t.co/nQrNwaVaQW -

  • Ασφαλτοστρώσεις σε #Αργαλαστή και Άφησσο #Αργαλαστή #Άφησσος - https://t.co/LsNB98NAo8 -

  • «Ανακυκλώνω – Αλλάζω Συσκευή»: Επιπλέον 44.660 νοικοκυριά εντάσσονται στο πρόγραμμα - https://t.co/VThtEBZlRC… -

"Αλιεύοντας" την είδηση