Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Συντριβή αεροσκάφους στη Γαλλία με τουλάχιστον 144 επιβάτες
Συντριβή αεροσκάφους στη Γαλλία με τουλάχιστον 144 επιβάτες

Συντριβή αεροσκάφους στη Γαλλία με τουλάχιστον 144 επιβάτες


Επιβατικό που πραγματοποιούσε την πτήση Βαρκελώνη – τίσελντορφ έπεσε στην ότια αλλία. To αεροπλάνο ανήκει στη γερμανική εταιρεία Germanwings, θυγατρική της Lufthansa. Σύμφωνα με τα όσα είπαν στην Ελληνική πρεσβεία στο Παρίσι, το δεν εξέπεμψε σήμα κινδύνου, ενώ συντρίμμια του έχουν διασκορπιστεί σε έκταση 2 χλμ.

Το αεροσκάφος, μετέφερε 144 επιβάτες   και έξι μέλη πληρώματος. Τουλάχιστον 45 από τους επιβαίνοντες ήταν Ισπανοί, ενώ ο μεγαλύτερος αριθμός των θυμάτων είναι γερμανικής υπηκοότητας.

Σύμφωνα με την Υ.Π.Α της αλλίας το αεροσκάφος χάθηκε στις 11(τοπική) απο τα ραντάρ. Το αεροδρόμιο της  Βαρκελώνης αναφέρει ότι , το αεροσκάφος απογειώθηκε στις 09:47 (τοπική ) και εξαφανίστηκε 40 λεπτά μετά την απογείωσή του και ενώ πετούσε στα 6.800 πόδια. Όπως αναφέρει το BBC ο πιλότος του αεροσκάφος λίγο πριν χαθεί από τα ραντάρ εξέπεμψε SOS.

Τα πρώτα συντρίμμια του αεροσκάφους, με αριθμό πτήσης 4U9525, έχουν εντοπιστεί από δύο ελικόπτερα που έσπευσαν στο σημείο όπου χάθηκε το ίχνος του από τα ραντάρ. Σύμφωνα με τη Le Monde, 80 πυροσβέστες και περισσότεροι από 200 αστυνομικοί σπεύδουν στο σημείο συντριβής.

Το γαλλικό υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε πως τα συντρίμμια του Airbus βρέθηκαν κοντά στο χωριό Μπαρσελονέτ, περίπου 100 χλμ. βορείως της ς  Σύμφωνα με το Le Parisien, η Germanwings είναι εταιρεία χαμηλούς κόστους, θυγατρική της Lufthansa. Ιδρύθηκε το 2002 και έχει στόλο 80 αεροπλάνων. To Α320 που συνετρίβη ήταν ηλικίας 24 ετών και περιλαμβανόταν από το 1991 στον στόλο της Germanwings, σύμφωνα με την ηλεκτρονική τράπεζα πληροφοριών airfleets.net

Πηγή: Το Κουτί της Πανδώρας

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση