Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Συντριβή αεροσκάφους με 54 επιβάτες στην Ινδονησία
Συντριβή αεροσκάφους με 54 επιβάτες στην Ινδονησία

Συντριβή αεροσκάφους με 54 επιβάτες στην Ινδονησία

Έν με 54 επιβαίνοντες συνετρίβη σήμερα στην απομακρυσμένη και ορεινή περιοχή της ανατολικής Παπούα στην , ανακοίνωσε ένας κυβερνητικός αξιωματούχος.

“Η τελευταία πληροφορία είναι ότι το αεροπλάνο της Trigana, με το οποίο χάθηκε η επαφή, βρέθηκε στην περιφέρεια Οκ Μπάπε, στα Όρη Μπριντάνγκ”, δήλωσε σε δημοσιογράφους ο διευθυντής της Υπηρεσίας Αεροπορικών Μεταφορών στρατηγός Σουπρασέτιο. “Κάτοικοι έδωσαν την πληροφορία πως το συνετρίβη στο όρος Τανγκόκ”.

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό αν υπάρχει κάποιος επιζών.

Νωρίτερα η ινδονησιακή Εθνική Υπηρεσία Έρευνας και Διάσωσης (BASARNAS) είχε ανακοινώσει πως η επαφή του πύργου ελέγχου με ένα δικινητήριο ελικοφόρο αεροπλάνο χάθηκε καθώς αυτό πετούσε πάνω από την δασώδη περιοχή της ανατολικής ς, αλλά οι προσπάθειες για τον εντοπισμό του ήταν δύσκολες επειδή έπεφτε η νύχτα.

Ο διευθυντής αεροπορικών επιχειρήσεων της Trigana Air, στην οποία ανήκε το αεροπλάνο, δήλωσε πως μέσα σε 30 λεπτά αφότου χάθηκε η επαφή μαζί του η αεροπορική εταιρεία έστειλε ένα άλλο αεροπλάνο για να ακολουθήσει την ίδια διαδρομή, όμως αυτό το τελευταίο δεν βρήκε τίποτε εξαιτίας της ς, έγινε γνωστό από τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Σύμφωνα με τον επίσημο λογαριασμό της BASARNAS στο , το αεροσκάφος, ένα ATR 42-300 μικρών αποστάσεων που είχε κατασκευασθεί στη αλλία και την , μετέφερε 44 ενήλικες επιβάτες, πέντε μέλη πληρώματος και πέντε παιδιά και .

Πηγή: kathimerini.gr

"Αλιεύοντας" την είδηση