Βρίσκεστε εδώ:  / ΚΟΣΜΟΣ / Συνεχίζεται η εκκαθάριση ανταρτών
Συνεχίζεται η εκκαθάριση ανταρτών

Συνεχίζεται η εκκαθάριση ανταρτών

Περισσότερους από 30 Κούρδους αντάρτες σκότωσε την Παρασκευή ο τουρκικός στρατός, σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση του προέδρου , που περιέγραψε τις μάχες ως «επιθανάτιο ρόγχο» του PKK.

Μιλώντας σε προέδρους μικρών κοινοτήτων, που επισκέφθηκαν χθες το προεδρικό ανάκτορο της Αγκυρας, ο Τούρκος πρόεδρος απέφυγε να αποκαλύψει την ακριβή περιοχή των μαχών του Σαββατοκύριακου. Σύμφωνα, όμως, με δημοσιογραφικές πληροφορίες, ο τουρκικός στρατός βομβάρδισε εντατικά, τις τελευταίες ημέρες, θέσεις του PKK σε ορεινές περιοχές του βορείου Ιράκ και της Νοτιοανατολικής Τουρκίας.

«Περισσότεροι από 30 βρήκαν τον θάνατο», είπε ο κ. , για να προσθέσει ότι οι δυνάμεις ασφαλείας συνέχιζαν τις εκκαθαριστικές στη μεθόριο Τουρκίας – Ιράκ. «Οι θα συνεχισθούν για την ώρα, αλλά πρέπει να ξέρετε ότι αυτή είναι η τελευταία μάχη των τρομοκρατών του PKK», ο πρόεδρος.

Σε τηλεοπτικό του διάγγελμα αργότερα, χθες, ο επανέλαβε τη δέσμευσή του ότι η εκστρατεία κατά του κουρδικού αυτονομιστικού αντάρτικου δεν πρόκειται να διακοπεί.

«Δεν θα σταματήσουμε. Οι μας θα συνεχισθούν χωρίς παύση στα νοτιοανατολικά της χώρας, αλλά και στο Βόρειο Ιράκ. Με το θέλημα του Θεού, η τρομοκρατική οργάνωση του ΡΚΚ δεν θα πετύχει κανέναν από τους στόχους της με τα όπλα, ενώ θα πετύχουμε τον στόχο μας, που είναι η ειρήνη», είπε ο Τούρκος πρόεδρος.

Η κατάρρευση της εκεχειρίας μεταξύ Κούρδων αυτονομιστών ανταρτών και τουρκικής κυβέρνησης τον Μάιο, έχει προκαλέσει αναζωπύρωση των μαχών στην περιοχή αυτή, καθώς και τον θάνατο τουλάχιστον ανδρών του τουρκικού στρατού και εκατοντάδων μαχητών του PKK.

«Οι επιχειρήσεις του στρατού κατά του PKK, που κρύβεται εντός του ιρακινού εδάφους, υπήρξαν ιδιαίτερα αποτελεσματικές», είπε ο , χωρίς να δώσει λεπτομέρειες.

Στο μεταξύ, σε ξεχωριστή ανακοίνωση, ο τουρκικός στρατός ανέφερε χθες τον θάνατο έξι μαχητών του ΡΚΚ, κατά τη διάρκεια νυχτερινών επιχειρήσεων στην επαρχία Χακάρι στη ΝΑ Τουρκία.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Εγκαινιάστηκετο νέο ειδικό Κέντρο Ημέρας Διασύνδεσης της Ελληνικής Εταιρείας Νόσου Αλτζχάϊμερ και συγγενών διαταραχ… - https://t.co/FZfN0C0UXk -

  • Αντικατάσταση παλαιών υδρομετρητών με νέα «έξυπνα υδρόμετρα» στον Δήμο Ρήγα Φεραίου - https://t.co/91ijCbd0RW… -

  • Εκπαιδευτικό πρόγραμμα «#Αγγλικά στο #Νηπιαγωγείο: Προς μια Πολυγλωσσική Εκπαίδευση» - https://t.co/7re6IZCmGM… -

"Αλιεύοντας" την είδηση