Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Συνεχείς επιθέσεις στον «φονιά των λιονταριών»
Συνεχείς επιθέσεις στον «φονιά των λιονταριών»

Συνεχείς επιθέσεις στον «φονιά των λιονταριών»

Έγραψαν με μπογιά «φονιά λεόντων» άγνωστοι, μέχρι στιγμής, στην πόρτα του γκαράζ στην εξοχική έπαυλη του Ουόλτερ Πάλμερ, του οδοντιάτρου από τη Μινεσότα, που σκότωσε με τόξο τον Σέσιλ, το λιοντάρι στη Ζιμπάμπουε. Αστυνομικές της νοτιοδυτικής Φλόριντα αναφέρουν ότι οι της παράξενης επίθεσης είχαν εγκαταλείψει στον ιδιωτικό δρόμο που οδηγούσε στο σπίτι τουλάχιστον έξι χοιρινά ποδαράκια τουρσί. Την περασμένη εβδομάδα κάποιος είχε αφήσει στον κήπο του ένα μικρό πλακάτ όπου τον κατέκρινε για τις πράξεις του. Ο Πάλμερ έκτοτε προσέλαβε ιδιώτες φρουρούς για την έπαυλή του. Ταυτόχρονα, αξιωματούχοι στη Ζιμπάμπουε δήλωσαν ότι πρόκειται να ζητήσουν την έκδοση του λαθρο, ο οποίος ως φαίνεται δεν διέθετε τις απαραίτητες άδειες. Ο ίδιος, πάντως, ισχυρίζεται ότι ακολούθησε τους δύο ντόπιους οδηγούς που τον διαβεβαίωσαν ότι το κυνήγι ήταν νόμιμο.

Ενώ, όμως, ολόκληρη η υφήλιος και ιδιαίτερα οι συμμετέχουν στον θρήνο για τον θάνατο του γερασμένου λιονταριού, ένας φοιτητής από τη Ζιμπάμπουε που σπουδάζει στις , ο Γκούντγουελ Νζου, γράφει σε άρθρο του στους , ότι αδυνατεί να κατανοήσει όλο τον θόρυβο και την κινητοποίηση που προκάλεσε ο του Βασιλιά της Ζούγκλας. «Αραγε, όλοι οι Αμερικανοί που βιάζονται να υπογράψουν τα ηλεκτρονικά αιτήματα, κατανοούν ότι τα λιοντάρια στην πραγματικότητα σκοτώνουν ανθρώπους; Μήπως μπέρδεψαν τον Σέσιλ με τον Σίμπα τον «Βασιλιά των λιονταριών;» διερωτάται και συνεχίζει: «Το χωριό μου, στη Ζιμπάμπουε, ήταν περικυκλωμένο από περιοχές ς αγρίων ζώων. Κανένα λιοντάρι δεν ήταν αγαπητό, ούτε διέθετε χαϊδευτικό όνομα. Αντιθέτως, τα ζώα αυτά προκαλούσαν απλά και μόνο τρόμο». Ο του Σέσιλ, επισημαίνει ο αρθρογράφος, δεν γέμισε με συναισθήματα τους κατοίκους της Ζιμπάμπουε, ούτε αυτών που μένουν σε αστικά κέντρα, ούτε αυτών που ζουν σε χωριά με τον καθημερινό φόβο μιας επίθεσης.

Παρ' όλα αυτά για τους κατοίκους της Ζιμπάμπουε τα άγρια ζώα έχουν μία μυστικιστική, σχεδόν, σημασία και κάθε οικογένεια έχει ένα ζώο σαν μυθολογικό πρόγονο. Η αμερικανική τάση δημιουργίας μιας ρομαντικής εικόνας κάθε ζώου που λαμβάνει και ένα όνομα, τελικά μετέβαλε μία φυσιολογική κατάσταση -περίπου 800 λιοντάρια έχουν σκοτωθεί την τελευταία δεκαετία νομίμως από πλούσιους ξένους που πληρώνουν ακριβά για να αποδείξουν την ανδρειοσύνη τους- σε ένα παράξενο τσίρκο.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση