Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Συνάντηση Πούτιν-Νετανιάχου για την κατάσταση στη Συρία
Συνάντηση Πούτιν-Νετανιάχου για την κατάσταση στη Συρία

Συνάντηση Πούτιν-Νετανιάχου για την κατάσταση στη Συρία

Ο πρόεδρος της ς Βλαντίμιρ Πούτιν συνάντησε σήμερα στη Μόσχα τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου με τον οποίο συζήτησε τον πόλεμο στη Συρία, εν μέσω κατηγοριών της Ουάσινγκτον ότι η ενισχύει τη στρατιωτική παρουσία της στη χώρα αυτή. «Είναι πολύ σημαντικό που έρχομαι εδώ για να ξεκαθαρίσω την πολιτική μας, έτσι ώστε να μην υπάρχει καμία παρεξήγηση μεταξύ των δυνάμεών μας», δήλωσε ο Νετανιάχου στην αρχή της ς.

Ο ισραηλινός προειδοποίησε ακόμη πως είναι αποφασισμένος να βάλει τέλος στις παρα όπλων στη Χεζμπολάχ από τη Συρία και το Ιράν, και κατηγόρησε τις δύο χώρες ότι θέλουν να «ανοίξουν ένα δεύτερο μέτωπο» εναντίον του Ισραήλ.  «Η ρωσική πολιτική στη Μέση Ανατολή θα είναι πάντα συνετή», διαβεβαίωσε από την πλευρά του ο ρώσος πρόεδρος υπογραμμίζοντας πως η Συρία δεν θέλει να επιτεθεί στο Ισραήλ, σύμφωνα με τις δηλώσεις του που μετέδωσε η ρωσική . «νωρίζουμε και καταλαβαίνουμε πως ο συριακός στρατός, και η Συρία γενικά, είναι σε τέτοια κατάσταση που δεν μπορούν να ανοίξουν ένα δεύτερο μέτωπο. Η Συρία προσπαθεί μόνο να διατηρήσει την ανεξαρτησία της», δήλωσε ο Βλαντίμιρ Πούτιν.

Η υπηρεσία Τύπου του Νετανιάχου ανακοίνωσε πως ο ήρθε στη Ρωσία για να συζητήσει τις ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις στη Συρία και να εκθέσει τις απειλές που βαραίνουν το Ισραήλ έπειτα από τη στρατιωτική ενίσχυση στη συριακή σκηνή και την παροχή οπλισμού στη Χεζμπολάχ και σε άλλες τρομοκρατικές οργανώσεις.

εγονός μάλλον σπάνιο για μια διπλωματική επίσκεψη, ο Νετανιάχου συνοδευόταν από τον αρχηγό του γενικού επιτελείου στρατού, τον στρατηγό Γκάντι Άιζενκοτ, και από τον επικεφαλής των στρατιωτικών υπηρεσιών πληροφοριών, τον στρατηγό Χέρζι Χαλεβί. Η επίσκεψή τους στη Μόσχα πραγματοποιείται ενώ οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν τεθεί σε συναγερμό εδώ και μερικές εβδομάδες εξαιτίας της ενίσχυσης της ρωσικής στρατιωτικής παρουσίας στη Συρία, που έχει σκοπό να ενισχυθεί η βοήθεια που παρέχεται στην κυβέρνηση του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ.

Η Μόσχα διέψευσε, ωστόσο, ότι έχει λάβει επιπλέον μέτρα με σκοπό την ενίσχυση της παρουσίας της στη Συρία, όπου η ανάμεσα στην εξουσία και στις δυνάμεις των ανταρτών έχει προκαλέσει περισσότερους από 250.000 νεκρούς σε τεσσεράμισι χρόνια. Το Κρεμλίνο υπεραμύνεται όμως της υποστήριξής του στη Δαμασκό, της οποίας είναι ο κυριότερος σύμμαχος, και καλεί για έναν ευρύτερο συνασπισμό εναντίον της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος που περιλαμβάνει τη Συρία και το Ιράκ.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση