Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Συμφωνία συντονισμού Ρωσίας και Ισραήλ στη Συρία
Συμφωνία συντονισμού Ρωσίας και Ισραήλ στη Συρία

Συμφωνία συντονισμού Ρωσίας και Ισραήλ στη Συρία

Ν συντονίσουν τις ενέργειές τους στη Συρί συμφώνησαν οι ηγέτες Ρωσίας και , έτσι ώστε να αποτραπεί το ενδεχόμενο να εμπλακούν εκ λάθους σε ανταλλαγή πυρών οι ένοπλες δυνάμεις των δύο χωρών.

Μιλώντας σε εκπροσώπους του Τύπου μετά τη χθεσινή του συνάντηση με τον στην του Ρώσου προέδρου, στο Νόβο Ογκάριοβο, προάστιο της Μόσχας, ο Ισραηλινός Μπέντζαμιν Νετανιάχου γνωστοποίησε ότι συμφωνήθηκε «να υπάρξει μηχανισμός που θα αποκλείει οποιαδήποτε παρανόηση».

Νωρίτερα, ο Ρώσος πρόεδρος είχε δηλώσει, υποδεχόμενος τον Ισραηλινό πρωθυπουργό, ότι οι ενέργειες της Ρωσίας στη ήταν και θα είναι πάντα «υπεύθυνες».

Η Ρωσία ενισχύει, το τελευταίο διάστημα, τη στρατιωτική της υποστήριξη στην κυβέρνηση του Σύρου προέδρου Μπασάρ Ασαντ, η οποία αγωνίζεται εναντίον των τζιχαντιστών του «Ισλαμικού Κράτους». Από την πλευρά του, το έχει βομβαρδίσει κατ' επανάληψη στόχους επί συριακού εδάφους, προκειμένου να μην φτάσουν σύγχρονα οπλικά συστήματα στη σιιτική οργάνωση του Λιβάνου Χεζμπολάχ – έναν από τους κυριότερους συμμάχους του Ασαντ εναντίον του «Ισλαμικού Κράτους», αλλά και μια από τις κυριότερες απειλές για την ασφάλεια του κράτους του Ισραήλ.

Πρώην σύμβουλος του Νετανιάχου δήλωσε ότι ο συντονισμός μεταξύ των δύο πλευρών προβλέπει να μείνουν μακριά οι Ρώσοι από τα κατεχόμενα συριακά εδάφη του Γκολάν, όπου επιχειρούν κατά καιρούς οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις. Επιπλέον, σύμφωνα με την ίδια πηγή, «Ισραηλινοί και Ρώσοι μπορεί να συμφωνήσουν να περιοριστούν σε συγκεκριμένες περιοχές, όπου θα δραστηριοποιούνται, εντός ς, και να συνεννοηθούν να πετάνε τα πολεμικά τους αεροπλάνα εναλλάξ, την ημέρα και τη νύχτα, προς αποφυγήν ατυχήματος».

Τον κ. Νετανιάχου συνόδευαν στη ρωσική πρωτεύουσα ο αρχηγός του επιτελείου ένοπλων δυνάμεων και ο επικεφαλής της στρατιωτικής κατασκοπείας του Ισραήλ. Οπως αποκάλυψε ο Ισραηλινός , είχε ενημερώσει τους Αμερικανούς «για κάθε λεπτομέρεια» της επίσκεψής του στη Μόσχα.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση