Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Σύλληψη Αλγερινών για σχεδιασμό επίθεσης στο Βερολίνο
Σύλληψη Αλγερινών για σχεδιασμό επίθεσης στο Βερολίνο

Σύλληψη Αλγερινών για σχεδιασμό επίθεσης στο Βερολίνο

Η πολυσύχνστη Αλεξάντερπλτς στο κέντρο του πρώην ανατολικού Βερολίνου ήταν ο στόχος τεσσάρων μαχητών του Ισλαμικού Κράτους που πιθανώς οργάνωναν επίθεση με εκρηκτικά, σύμφωνα με δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας , όπου αναφέρεται ότι τα στοιχεία προέκυψαν ύστερα από μεγάλη αστυνομική επιχείρηση σε κτίρια του Βερολίνου, της βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας και της κάτω Σαξονίας. Αν και ο εκπρόσωπος των αστυνομικών αρχών, Μάρτιν Στέλτνερ, αρνήθηκε να σχολιάσει το δημοσίευμα της , επιβεβαίωσε ότι υπήρχαν πιθανά σχέδια επίθεσης στο Βερολίνο. Ο γερουσιαστής Εσωτερικών Υποθέσεων της πόλης, Φρανκ Χένκελ, από την πλευρά του τόνισε ότι εξακολουθεί να υπάρχει υψηλό επίπεδο κινδύνου για ισλαμιστική επίθεση.

Την Πέμπτη, η γερμανική αστυνομία προχώρησε στη τριών υπόπτων αλγερινής κατς, που φέρεται να διατηρούσαν διασυνδέσεις με το . Ορισμένοι εκ των προσαχθέντων ζούσαν σε κέντρα υποδοχής προσφύγων. Η αστυνομία του Βερολίνου σχολίασε ότι οι τέσσερις Αλγερινοί βρίσκονταν υπό ανάκριση λόγω υποψίας για σχεδιασμό «απειλητικών προς την εθνική ασφάλεια πράξεων». Περίπου 450 αστυνομικοί έλαβαν μέρος στην επιχείρηση μεγάλης κλίμακας στο Βερολίνο, στη βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία και στην κάτω Σαξωνία, κατά τη διάρκεια της οποίας κατασχέθηκαν υπο και κινητά τηλέφωνα. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της αστυνομίας του Βερολίνου, Στέφαν Ρέντλιχ, δύο εκ των υπόπτων παρίσταναν τους Σύρους πρόσφυγες, προκειμένου να επωφεληθούν από τις πολιτικές ασύλου που παρέχει η Γερμανία. Ο Ρέντλιχ διευκρίνισε ότι δεν εντοπίστηκαν όπλα.

Η επιχείρηση της αστυνομίας συνέπεσε με την απόσπαση μεγάλου αριθμού μελών των δυνάμεων ασφαλείας στην Κολωνία, ώστε να αποφευχθούν νέα τα εγκληματικών ενεργειών κατά τη διάρκεια της εβδομάδας εκδηλώσεων για το τοπικό καρναβάλι, που ξεκίνησε χθες. Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς είχαν αναφερθεί πολλές απόπειρες ς και παρενόχλησης γυναικών στην Κολωνία.

Πηγή: kathimerini.gr

"Αλιεύοντας" την είδηση