Βρίσκεστε εδώ:  / ΚΟΣΜΟΣ / Η σιδηροδρομική γραμμή – φάντασμα της Βραζιλίας
Η σιδηροδρομική γραμμή – φάντασμα της Βραζιλίας

Η σιδηροδρομική γραμμή – φάντασμα της Βραζιλίας

Οι σκουριασμένες σιδηροδρομικές γραμμές σχηματίζουν ένα βρόμικο μονοπάτι, μακριά από τα λιμάνια και τις φάρμες που προορίζονταν να εξυπηρετήσουν, στη βορειοανατολικά της Βραζιλίας.

Κανένα τρένο δεν τρέχει πάνω στις ράγες, παρά μόνο  αυτοκίνητα ντόπιων και ζώα.

Η σιδηροδρομική γραμμή Transnordestina, θα παραδιδόταν τον επόμενο μήνα, μετά από έργα 10 ετών και κόστος 1,76 δισ. Η 1.700 χιλιομέτρων, όμως, γραμμή δεν έχει ολοκληρωθεί ούτε στο μισό.

Το άλλοτε σπουδαίο έργο, κινδυνεύει να ματαιωθεί, αφού η νέα κυβέρνηση της Βραζιλίας βλέπει σε αυτό μια «μη προσοδοφόρα επένδυση».

«Η γραμμή αυτή θα έφερνε φθηνό πετρέλαιο και θέσεις εργασίας σε αυτόν τον πληθυσμό», αναφέρει ο 58χρονος Εμιλιάνο, πατέρας 7 παιδιών που κατοικεί δίπλα στις παρατημένες γραμμές. «Όλα ξαφνικά σταμάτησαν. Και πολλοί από εμάς είμαστε άνεργοι», προσθέτει, ενθυμούμενος τις υποσχέσεις του πρώην Προέδρου Λούλα, που θα έβαζε τέλος στην φτώχεια της περιοχής.

Την Τρίτη, η κυβέρνηση δεσμεύτηκε να παρέχει 430 εκατ. ρεάλ για την επανεκκίνηση των εργασιών, ωστόσο, είναι αμφίβολο εάν θα προχωρήσει το έργο  ή αν απλά κερδίζει χρόνο έως την τελική ματαίωσή του.

 

πηγή:kathimerini.gr

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Στο "Βοήθεια στο Σπίτι΄΄ ο Δήμος Σκιάθου - https://t.co/h6KYixgnB1 -

  • Συνελήφθη με μικροποσότητα χασίς - https://t.co/QRuiBCXf7q -

  • Λήστεψαν ηλικιωμένη στον Πλάτανο Αλμυρού - https://t.co/iNCa1IJfmR -

"Αλιεύοντας" την είδηση