Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Σφοδρές πλημμύρες στην Κωνσταντινούπολη
Σφοδρές πλημμύρες στην Κωνσταντινούπολη

Σφοδρές πλημμύρες στην Κωνσταντινούπολη

Σφοδρές καταιγίδες προκάλεσαν σχεδόν σε όλη την νσταντινούπολη. Οι βροχοπτώσεις ξεκίνησαν το πρωί, όπως είχε προειδοποιήσει η μετεωρολογική υπηρεσία, και μέσα σε δύο ώρες έπεσαν 65 λίτρα νερού ανά τετραγωνικό μέτρο, ενώ χτύπησαν την πόλη και 6.726 κεραυνοί.

Πλημμύρισαν , ανισόπεδοι κόμβοι, επίσης πολλοί του μετρό και παγιδεύθηκαν αυτοκίνητα. Εκλεισε για αρκετή ώρα η μία κατεύθυνση του υποθαλάσσιου τούνελ που ενώνει την Ευρώπη με την Ασία, καθώς η στάθμη του νερού από την είσοδο στην ευρωπαϊκή πλευρά ανέβηκε επικίνδυνα. Κλειστές, λόγω ς, παραμένουν κάποιες είσοδοι του μετρό στην πλατεία Ταξίμ.

Ορισμένες περιοχές εκκενώνονται προληπτικά, αλλά, όπως ανακοίνωσε ο δήμαρχος της νσταντινούπολης κ. Τοπμπάς, ευτυχώς δεν υπήρξαν από την κακοκαιρία.

Η νομαρχία προειδοποιεί τους πολίτες να μη χρησιμοποιούν τα τους, αν δεν είναι μεγάλη ανάγκη, καθώς η βροχή συνεχίζεται και μάλιστα αναμένονταν έντονες βροχοπτώσεις μετά τις 2 το μεσημέρι. Λόγω της κατάστασης, επικρατεί κομφούζιο, καθώς έχουν ανασταλεί πολλά δρομολόγια των αστικών συγκοινωνιών και υπάρχουν πολλά παγιδευμένα αυτοκίνητα.

Στη Σηλυβρία άνθρωποι που είχαν εγκλωβιστεί στα α τους διασώθηκαν με φουσκωτά, ενώ τα ακραία καιρικά φαινόμενα προκαλούν δυσκολίες και στις πτήσεις από τα αεροδρόμια της Κωνσταντινούπολης.

Κολύμπι στους δρόμους

Πολλοί είναι εκείνοι που αναγκάστηκαν να κολυμπήσουν στα φουρτουνιασμένα ποτάμια στα οποία είχαν μετατραπεί οι δρόμοι της Κωνσταντινούπολης. Τα τηλεοπτικά πλάνα των αυτών που κολυμπούσαν στους δρόμους της Κωνσταντινούπολης ήταν πολλά και εντυπωσιακά.

Οι τουρκικές αρχές εξάλλου έκλεισαν τα Δαρδανέλια για τα τάνκερ με μήκος μεγαλύτερο των διακοσίων μέτρων, καθώς ένα τάνκερ μεταφοράς πετρελαίου προσάραξε, αλλά κατά το μεσημέρι ο δίαυλος άνοιξε εκ νέου. Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, ακυρώθηκε μεγάλος αριθμός από κρουαζιέρες, ενώ η επίσκεψη της κακοκαιρίας επρόκειτο να συνεχιστεί και κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας και μέχρι σήμερα Τετάρτη.

Πηγή: kathimerini.gr
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση