Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Σφοδρές μάχες με δεκάδες Κούρδους αντάρτες νεκρούς
Σφοδρές μάχες με δεκάδες Κούρδους αντάρτες νεκρούς

Σφοδρές μάχες με δεκάδες Κούρδους αντάρτες νεκρούς

Μάχες σημειώθηκαν μεταξύ τουρκικών δυνάμεων ασφαλείας και Κούρδων ανταρτών χθες τα ξημερώματα στους δρόμους των κωμοπόλεων Τσιζρέ και Σιλόπη της Νοτιοανατολικής Τουρκίας, με τα κρατικά ΜΜΕ της χώρας να κάνουν λόγο για 54 νεκρούς Κούρδους αντάρτες σε τρεις ημέρες μαχών. Ο αριθμός των νεκρών Κούρδων διπλασιάσθηκε το τελευταίο 24ωρο, μετά την του Τούρκου προέδρου ότι οι μαχητές του αυτονομιστικού PKK θα «εξοντωθούν».

Στο μεταξύ, αργά χθες το βράδυ, οι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ συμφώνησαν να αποστείλουν και πλοία στην Τουρκία για να ενισχύσουν την αεράμυνα της χώρας στα με τη Συρία, ένα πακέτο, που μεταξύ άλλων έχει στόχο να αποφευχθούν νέα επεισόδια σαν αυτό της κατάρριψης του ρωσικού αεροσκάφους από την Τουρκία. Σύμφωνα με το κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο της Τουρκίας «», οι δυνάμεις ασφαλείας «κυνηγούσαν απηνώς» τους μαχητές του PKK στις δύο κωμοπόλεις, κοντά στα Τουρκίας – Συρίας – . Στις δύο πόλεις επιβλήθηκε στρατιωτικός νόμος και απαγόρευση κυκλοφορίας, καθώς περισσότεροι από 10.000 στρατιώτες και χωροφύλακες προωθούνταν στην περιοχή, υποστηριζόμενοι από άρματα μάχης. Στην πρωτεύουσα της ΝΑ Τουρκίας, το , τα παρέμειναν χθες κλειστά, με τους καταστηματάρχες να εκφράζουν έτσι τη διαφωνία τους με τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στην ιστορική συνοικία Σουρ.

Χθες το μεσημέρι, η αστυνομία στο έκανε χρήση δακρυγόνων και αντλιών νερού για να διαλύσει διαδήλωση χιλιάδων Κούρδων κατοίκων, που διαμαρτύρονταν για τις στρατιωτικές επιχειρήσεις κατά μαχητών του PKK.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση