Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Σεξουαλική παρενόχληση γυναικών σε φιλανθρωπικό γκαλά αποκαλύπτουν οι FT
Σεξουαλική παρενόχληση γυναικών σε φιλανθρωπικό γκαλά αποκαλύπτουν οι FT

Σεξουαλική παρενόχληση γυναικών σε φιλανθρωπικό γκαλά αποκαλύπτουν οι FT

υνίκες που είχν προσληφθεί για να ψυχσουν επιχειρηματίες και πολιτικούς σε ένα φιλανθρωπικό γκαλά, αποκλειστικά για άνδρες, στο Λονδίνο, παρενοχλήθηκαν σεξουαλικά, δέχτηκαν ανήθικες προτάσεις και άσεμνες χειρονομίες κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης αυτής, αποκάλυψε σήμερα η εφ Financial Times.

Η αποκάλυψη αυτή, σε μια περίοδο έντονων δημόσιων συζητήσεων γύρω από το θέμα της σεξουαλικής παρενόχλησης στον χώρο ς και όχι μόνο, προκάλεσε σάλο και αμηχανία, όχι μόνο στην ανδρική λέσχη Presidents Club που οργάνωσε την εκδήλωση αλλά και στην κυβέρνηση της Βρετανίας: και αυτό γιατί ο ένας από τους συμπροέδρους της ανδρικής λέσχης ήταν μέχρι σήμερα μη εκτελεστικό μέλος του διευθυντικού συμβουλίου του υπουργείου Παιδείας.

Η υφυπουργός Παιδείας Αν Μίλτον, μιλώντας στο κοινοβούλιο που συγκλήθηκε εκτάκτως μετά την κατακραυγή που προκλήθηκε, είπε ότι ο Ντέιβιντ Μέλερ παραιτήθηκε από τη θέση του στο υπουργείο.

Ένας εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ περιέγραψε ότι η Τερέζα Μέι αισθάνθηκε «άβολα» όταν διάβασε το ρεπορτάζ της εφς περί της σεξουαλικής παρενόχλησης γυναικών στο φιλανθρωπικό γκαλά.

Όπως αναφέρουν οι Financial Times, το γκαλά του Presidents Club είναι εδώ και χρόνια μια από τις σημαντικότερες κοινωνικές εκ που διοργανώνονται στο Λονδίνο και στις οποίες παρίστανται μεγιστάνες, επιχειρηματίες, πολιτικοί και άλλοι ισχυροί άνδρες. Η εφημερίδα έστειλε κρυφά δύο δημοσιογράφους να εργαστούν στο γκαλά που φιλοξενήθηκε στο Dorchester Hotel της Παρκ Λέιν και στο οποίο συμμετείχαν περίπου 360 άνδρες. Περίπου 130 γυναίκες είχαν προσληφθεί να εργαστούν στην εκδήλωση.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι οργανωτές ζήτησαν από τις γυναίκες να ντυθούν με αποκαλυπτικά μαύρα φοτα και ασορτί εσώρουχα και να φορούν “σέξι” ψηλοτάκουνα παπούτσια. Όλες τους αναγκάστηκαν να υπογράψουν μια πεντασέλιδη συμφωνία περί τήρησης του απορρήτου, αλλά δεν τους δόθηκαν αντίγραφα.

Πηγή: kathimerini
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση