Βρίσκεστε εδώ:  / ΚΟΣΜΟΣ / Σενάρια αποσταθεροποίησης της Ιταλίας από την τρομοκρατία
Σενάρια αποσταθεροποίησης της Ιταλίας από την τρομοκρατία

Σενάρια αποσταθεροποίησης της Ιταλίας από την τρομοκρατία

Στο σοβαρό κίνδυνο αποσταθεροποίησης εξαιτίας της τρομοκρατίας αναφέρθηκε ο Ιταλός πρόεδρος της Δημοκρατίας Σέρτζιο Ματαρέλα, σε μήνυμά του προς την ετήσια συνάντηση της καθολικής οργάνωσης Comunione e Liberazione (Κοινωνία και Απελευθέρωση) η οποία πραγματοποιείται στο Ρίμινι και φέτος είναι αφιερωμένη στο διάλογο ανάμεσα στις διαφορετικές θρησκείες.

«Η τρομοκρατία, η οποία τροφοδοτείται και από φανατικές παραποιήσεις της πίστης στον Θεό, προσπαθεί να εισάγει στην Μεσόγειο, στη Μέση Ανατολή, στην Αφρική, τους παθογόνους οργανισμούς του Τρίτου Παγκοσμίου Πολέμου», γράφει ο Ιταλός πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με τον Ματαρέλα, «από την ικανότητα να προαχθεί ο διάλογος, η αμοιβαία κατανόηση, η συνεργασία των μονοθεϊστικών θρησκειών, θα εξαρτηθεί η ειρήνη σε όλο τον κόσμο» και για τον λόγο αυτό «στην Ευρώπη μπορεί να αναπτυχθεί ο διάλογος ανάμεσα στις μονοθεϊστικές θρησκείες, ήδη μέσα στις κοινωνίες μας, οι οποίες έχουν γίνει πλουραλιστικές, με πολλές εθνότητες».

Αναφερόμενος, τέλος, στο μεταναστευτικό, ο Ιταλός πρόεδρος καταλήγει τονίζοντας: «η ανθρωπιά που θα δείξουμε στην υποδοχή των απελπισμένων προσφύγων, η ευφυής αντιμετώπιση του μεταναστευτικού φαινομένου, η αποφασιστικότητα με την οποία θα καταπολεμήσουμε τους παράνομους διακινητές προσφύγων, θα είναι ο τρόπος με τον οποίο θα αποδείξουμε στον κόσμο την ποιότητα της ζωής σε μια δημοκρατία».

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Εξιχνιάστηκε κλοπή σε ναό στη Βρύναινα Αλμυρού - https://t.co/ceXzjOEYjp -

  • Νεκρός 78χρονος στο Νεοχώρι - https://t.co/fahNLTz7aq -

  • "Κώδωνα κινδύνου"  για τον κίνδυνο υπερμετάδοσης του κορωναϊού εξαιτίας καταλήψεων στα σχολεία… - https://t.co/kbfujme7pV -

"Αλιεύοντας" την είδηση