Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Σε τυφώνα κατηγορίας 5 ενισχύθηκε ο «Μαρία» που απειλεί τα νησιά της Καραϊβικής
Σε τυφώνα κατηγορίας 5 ενισχύθηκε ο «Μαρία» που απειλεί τα νησιά της Καραϊβικής

Σε τυφώνα κατηγορίας 5 ενισχύθηκε ο «Μαρία» που απειλεί τα νησιά της Καραϊβικής

Ο Μρί ενισχύθηκε ακόμη περισσότερο, φθάνοντας στην κατηγορία 5 της πεντάβαθμης ς Σαφίρ-Σίμσον, με ανέμους που πνέουν με ταχύτητα έως και 260 χιλιομέτρων την ώρα, και απειλεί άμεσα την Καραϊβική, που έχει τεθεί σε κατάσταση συναγερμού, σύμφωνα με το αμερικανικό Εθνικό Κέντρο Κυκλώνων (NHC).

«Η Μαρία έγινε ένας δυνητικά καταστροφικός κατηγορίας 5» και «πλησιάζει τη Δομίνικα», διευκρίνισε το NHC σε νεότερο δελτίο του το οποίο εκδόθηκε στις 03:00 (ώρα ς).

Η Μαρτινίκα κηρύχθηκε τη Δευτέρα σε κατάσταση βιολετί συναγερμού και η ουαδελούπη σε κατάσταση κόκκινου συναγερμού καθώς πλησιάζει ο Μαρία, περίπου δέκα ημέρες μετά το καταστροφικό πέρασμα του κυκλώνα από τον Άγιο Μαρτίνο και τον Άγιο Βαρθολομαίο, όπου άφησε πίσω του 11 νεκρούς και τεράστιες υλικές ζημιές ύψους εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ.

Το μάτι του τυφώνας Μαρία βρίσκεται πλέον πάνω από το νησί Δομίνικα της Καραϊβικής, ανέφερε προ ολίγου το αμερικανικό Εθνικό Κέντρο Κυκλώνων (NHC).

Ο τυφώνας, με ανέμους ταχύτητας 260 χιλιομέτρων την ώρα, καλύπτει 15 χιλιόμετρα την ώρα και κινείται προς τα δυτικά-βορειοδυτικά, σύμφωνα με το NHC, που επικαλέστηκε δεδομένα από το γαλλικό νησί της Μαρτινίκας και από αμερικανικά αερο.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση