Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Σε θέση ισχύος, παρά την εκλογολογία, ο Ματέο Σαλβίνι
Σε θέση ισχύος, παρά την εκλογολογία, ο Ματέο Σαλβίνι

Σε θέση ισχύος, παρά την εκλογολογία, ο Ματέο Σαλβίνι

«Θα τη ρίξει, δεν θα τη ρίξει». Το μάδημα της μαργαρίτας της ιταλικής ς κατέληξε προσωρινά στη συνέχιση του κυβερνητικού βίου, αν και το κλίμα μεταξύ των δύο εταίρων παραμένει εξαιρετικά τοξικό. Ενόψει πιθανής κατάρρευσης, ο πρόεδρος Ματαρέλα προειδοποίησε ότι η χώρα πρέπει να διαθέτει στα τέλη Οκτωβρίου, όταν θα συζητηθεί το νομοσχέδιο του προϋπολογισμού.

«Καμία κυβέρνηση δεν πρόκειται να καταρρεύσει, δεν πάω στον πρόεδρο», δήλωσε ο Ματέο Σαλβίνι, μετά τις σύμφωνα με τις οποίες ο ισχυρός άνδρας της ιταλικής κυβέρνησης είχε ζητήσει με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Ο Σαλβίνι βρίσκεται σε θέση ισχύος και η συνεχής εκλογολογία χρησιμεύει ώστε να πιέσει τον κυβερνητικό εταίρο, το Κίνημα 5 Αστέρων, να προσαρμοστεί στις πολιτικές προτεραιότητές του. Επειτα από μία Πέμπτη, στη διάρκεια της οποίας ο Σαλβίνι και ο έτερος αντιπρόεδρος, Λουίτζι ντι Μάιο διασταύρωσαν τα ξίφη τους μέσω Facebook , ο Σαλβίνι ανακοίνωσε ότι θα συναντήσει τον Ντι Μάιο.

Ο Σαλβίνι επιδιώκει να απαλλαγεί από κάποιους υπουργούς των 5 Αστέρων για τους οποίους υποστηρίζει ότι «βομβαρδίζουν με όχι». «Βλέπουμε μια προφανή, απόλυτη παση προτάσεων, πρωτοβουλιών, έργων και υποδομών από κάποιους υπουργούς των 5 Αστέρων, η οποία βλάπτει την », δήλωσε. Μεγάλο μέρος της οργής του οφείλεται στη δύσκολη διαδικασία της παροχής αυτονομίας στις ιταλικές περιφέρειες, την οποία επιθυμούν οι πλούσιες περιφέρειες του ιταλικού Βορρά, που εκπροσωπεί ο Σαλβίνι, σε αντίθεση με τις φτωχές περιφέρειες του ιταλικού Νότου. Η συζήτηση του θέματος σε νέο , χθες, δεν απέδωσε καμία πρόοδο.

Οι πολιτικοί παρατηρητές στην εκτιμούν ότι το «παράθυρο» για πρόωρες εκλογές, πριν από τον Οκτώβριο, κλείνει σήμερα. H Ιταλία δεν έχει πραγματοποιήσει ποτέ φθινόπωρο ή χειμώνα.

Πηγή: kathimerini.gr
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση