Βρίσκεστε εδώ:  / ΚΟΣΜΟΣ / Σε θέση ισχύος, παρά την εκλογολογία, ο Ματέο Σαλβίνι
Σε θέση ισχύος, παρά την εκλογολογία, ο Ματέο Σαλβίνι

Σε θέση ισχύος, παρά την εκλογολογία, ο Ματέο Σαλβίνι

«Θα τη ρίξει, δεν θα τη ρίξει». Το μάδημα της μαργαρίτας της ιταλικής κυβέρνησης κατέληξε προσωρινά στη συνέχιση του κυβερνητικού βίου, αν και το κλίμα μεταξύ των δύο εταίρων παραμένει εξαιρετικά τοξικό. Ενόψει πιθανής κατάρρευσης, ο πρόεδρος προειδοποίησε ότι η χώρα πρέπει να διαθέτει κυβέρνηση στα τέλη Οκτωβρίου, όταν θα συζητηθεί το του προϋπολογισμού.

«Καμία κυβέρνηση δεν πρόκειται να καταρρεύσει, δεν πάω στον πρόεδρο», δήλωσε ο , μετά τις διαρροές σύμφωνα με τις οποίες ο ισχυρός άνδρας της ιταλικής κυβέρνησης είχε ζητήσει με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Ο Σαλβίνι βρίσκεται σε θέση ισχύος και η συνεχής εκλογολογία χρησιμεύει ώστε να πιέσει τον κυβερνητικό εταίρο, το Κίνημα 5 Αστέρων, να προσαρμοστεί στις πολιτικές προτεραιότητές του. Επειτα από μία Πέμπτη, στη διάρκεια της οποίας ο Σαλβίνι και ο έτερος αντιπρόεδρος, Λουίτζι ντι Μάιο διασταύρωσαν τα ξίφη τους μέσω Facebook , ο Σαλβίνι ανακοίνωσε ότι θα συναντήσει τον Ντι Μάιο.

Ο Σαλβίνι επιδιώκει να απαλλαγεί από κάποιους υπουργούς των 5 Αστέρων για τους οποίους υποστηρίζει ότι «βομβαρδίζουν με όχι». «Βλέπουμε μια προφανή, απόλυτη παράλυση προτάσεων, πρωτοβουλιών, έργων και υποδομών από κάποιους υπουργούς των 5 Αστέρων, η οποία βλάπτει την Ιταλία», δήλωσε. Μεγάλο μέρος της οργής του οφείλεται στη δύσκολη διαδικασία της παροχής αυτονομίας στις ιταλικές περιφέρειες, την οποία επιθυμούν οι πλούσιες περιφέρειες του ιταλικού Βορρά, που εκπροσωπεί ο Σαλβίνι, σε αντίθεση με τις φτωχές περιφέρειες του ιταλικού Νότου. Η συζήτηση του θέματος σε νέο υπουργικό συμβούλιο, χθες, δεν απέδωσε καμία πρόοδο.

Οι πολιτικοί παρατηρητές στην Ιταλία εκτιμούν ότι το «παράθυρο» για πρόωρες , πριν από τον Οκτώβριο, κλείνει σήμερα. H Ιταλία δεν έχει πραγματοποιήσει ποτέ βουλευτικές φθινόπωρο ή χειμώνα.

Πηγή: kathimerini.gr
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Τραγωδία στο #Πουρί: 62χρονος καταπλακώθηκε από αγροτικό παρουσία του ανήλικου γιού του - https://t.co/icYkVitCwl… -

  • Η ΕΕ βοηθά Ιταλία, Ελλάδα, Αλβανία και Βόρεια Μακεδονία στη μάχη κατά των καταστροφικών πυρκαγιών  … - https://t.co/ruVYMyonqA -

  • Στον Ολυμπιακό Βόλου ο Οκάν Σουλεϊμάν #ΟλυμπιακόςΒόλου - https://t.co/6Ty1DpL4MY -

"Αλιεύοντας" την είδηση