Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Σε θάνατο καταδικάστηκαν πέντε από τους κατηγορούμενους για τη δολοφονία Κασόγκι
Σε θάνατο καταδικάστηκαν πέντε από τους κατηγορούμενους για τη δολοφονία Κασόγκι

Σε θάνατο καταδικάστηκαν πέντε από τους κατηγορούμενους για τη δολοφονία Κασόγκι

Δικστήριο της Σουδικής Αραβίας καταδίκασε πέντε άτομα εις θάνατον για τη του αρθρογράφου της Washington Post Τζαμάλ Κασόγκι πριν από έναν χρόνο στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη.

Η κρατική τηλεόραση της Σαουδικής Αραβίας Al-Ekhbariya μετέδωσε ότι τρεις ακόμη καταδικάστηκαν σε φυλάκιση. Ολοι οι καταδικασθέντες έχουν το δικαίωμα να ασκήσουν έφεση.

Οπως διευκρινίστηκε, στους τρεις από τους κατηγορουμέ επιβλήθηκε συνολική ποινή κάθειρξης 24 ετών.

Συνολικά, έντεκα άτομα δικάστηκαν για την υπόθεση ενώ τα ονόματα των καταδικασθέντων δεν δόθηκαν στη δημοσιότητα.

Η δικαστική διαδικασία έγινε υπό άκρα μυστικότητα ωστόσο μπόρεσαν να την παρακολουθήσουν ορισμένοι διπλωμάτες και μέλη της ς Κασόγκι.

Σύμφωνα με τον γενικό εισαγγελέα της χώρας, για τον Σαούντ Αλ Καχτάνι, έναν πρώην στενό σύμβουλο του πρίγκιπα διαδόχου Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν, διεξήχθη έρευνα, αλλά δεν του απαγγέλθηκαν κατηγορίες και αφέθηκε ελεύθερος, ενώ ο πρώην δεύτερος στην ιεραρχία των υπηρεσιών πληροφοριών, ο στρατηγός Άχμεντ αλ Ασίρι, αθωώθηκε.

Ο Κασόγκι ο οποίος διέμενε στις ΗΠΑ και είχε ασκήσει στον πρίγκιπα διάδοχο εθεάθη τελευταία φορά στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη στις 2 Οκτωβρίου του 2018 όπου είχε μεταβεί για να πάρει κάποια έγγραφα ενόψει του γάμου του. Το άψυχο σώμα του φέρεται ότι διαμελίστηκε και απομακρύνθηκε από το , ενώ μέχρι στιγμής δεν έχουν βρεθεί τα λείψανά του.

Η αυτή προκάλεσε παγκόσμια κατακραυγή, αμαυρώνοντας την εικόνα του πρίγκιπα διαδόχου. Η και ορισμένες δυτικές κυβερνήσεις είπαν ότι πιστεύουν πως ο πρίγκιπας διάδοχος έδωσε την εντολή για τον θάνατο του δημοσιογράφου, αλλά Σαουδάραβες δηλώνουν ότι δεν είχε κανέναν ρόλο σε αυτήν.

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση