Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Σε στενή πολιορκία βρίσκεται ο δήμαρχος της Ρώμης
Σε στενή πολιορκία βρίσκεται ο δήμαρχος της Ρώμης

Σε στενή πολιορκία βρίσκεται ο δήμαρχος της Ρώμης

«Το μόνο που δεν βρήκα ήταν νάρκες», δήλωσε ο δήμαρχος της Ρώμης, Ινιάτσιο Μαρίνο, πολιορκούμενος από ερωτήσεις αναφορικά με τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει στη διαχείριση του δήμου. Ενώ ο δήμος της Αιώνιας Πόλης εξακολουθεί να συγκλονίζεται από τις συνεχιζόμενες εκρηκτικές για την επικερδή συνεργασία μαφίας και δημοτικών αρχών, πολλές δημοτικές υπηρεσίες βρίσκονται σε δεινή κατάσταση.

Τα προτα στην αποκομιδή απορριμμάτων και στη δημοτική συγκοινωνία έχουν φέρει αρνητική δημοσιότητα στην πόλη, καθώς η δημοτική επιχείρηση συγκοινωνιών ΑTAC κινδυνεύει με κλείσιμο λόγω έλλειψης πόρων. «Ποτέ δεν φανταζόμουν ότι θα έβρισκα τα », είπε χαρακτηριστικά ο Μαρίνο την Τρίτη, ανακοινώνοντας τη δεύτερη αντικατάσταση του υπεύθυνου προϋπολογισμού του δήμου. «Ενα δισ. , οργανωμένο , διαφθορά».

Ο Μαρίνο, ο οποίος ήταν χειρουργός ειδικευμένος στις μεταμοσχεύσεις πριν ασχοληθεί με την πολιτική, δεν εμπλέκεται στις εισαγγελικές , όμως η υπηρεσία καταπολέμησης διαφθοράς της ιταλικής Βουλής εξετάζει το ενδεχόμενο να θέσει τον δήμο υπό κηδεμονία, όπως έχει συμβεί στο παρελθόν σε δήμους της ς που είχαν διαβρωθεί πλήρως από το λεπτομερέστατα οργανωμένο .

«Αυτό που συμβαίνει τώρα στη Ρώμη είναι το ίδιο που συνέβαινε στο Παλέρμο στα μέσα της δεκαετίας του 1980», σημείωσε με έμφαση ο ειδικός στη μαφία δημοσιογράφος του περιοδικού Εσπρέσο, Λίριο Αμπάτε. «Οσο δεν υπάρχουν νεκροί στη Ρώμη, όπως δεν υπήρχαν και τότε στο Παλέρμο, όλοι κάνουν ότι η μαφία δεν υπάρχει».

Πριν από λίγες ημέρες, η επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ς για την καταπολέμηση της μαφίας, Ρόζι Μπίντι, συνέστησε να τεθεί ο δήμος υπό κηδεμονία, ενώ ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι δεν φαίνεται να υπερασπίζεται τον δήμαρχο που προέρχεται από τις τάξεις του δικού του κόμματος. O Ρέντσι έχει δηλώσει κατ' επανάληψη ότι ο Μαρίνο πρέπει να δείξει ότι μπορεί να κυβερνήσει ή να παραιτηθεί, ενώ χθες του ζήτησε να παρουσιάσει συγκεκριμένα σχέδια. Σε ανοικτή επιστολή σε ιταλική εφημερίδα, ο Ρέντσι ανέφερε ότι κάνει ό,τι μπορεί για να βοηθήσει τον Μαρίνο, αλλά ότι «είναι δικό του θέμα να παρουσιάσει αξιόπιστα και συγκεκριμένα σχέδια, από ένα στρατηγικό όραμα ώς την επισκευή δρόμων και τον καθαρισμό υπονόμων όταν βρέχει».

Ο Μαρίνο λειτουργεί ως αλεξικέραυνο επικρίσεων για μια υπόθεση που τον υπερβαίνει κατά πολύ. Οταν ανέλαβε την εξουσία, το 2013, ζήτησε από την εισαγγελία να ελέγξει τις υποθέσεις του δήμου. Το «λαβράκι» βγήκε στα τέλη του 2014, στην επιχείρηση – αστραπή, με την οποία συνελήφθησαν δεκάδες μέλη του δικτύου της πρωτευουσιάνικης μαφίας (mafia capitale). Επικεφαλής ήταν ο πρώην εμπλεκόμενος με την ακροδεξιά τρομοκρατία, μονόφθαλμος Μάσιμο Καρμινάτι. Ο Καρμινάτι συνεργαζόταν με έναν άνθρωπο υπεράνω υποψίας, τον σοσιαλιστή Σαλβατόρε Μπούτσι.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση