Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Σε συναγερμό λόγω καύσωνα η Ευρώπη
Σε συναγερμό λόγω καύσωνα η Ευρώπη

Σε συναγερμό λόγω καύσωνα η Ευρώπη

Φλέγεται κυριολεκτικώς η τις τελευταίες ημέρες και αυτό όχι επειδή ανησυχεί για την έκβαση του ελληνικού ζητήματος, αλλά επειδή το καλοκαίρι φαίνεται ότι άρχισε ξανά. Σε πολλές τα θερμόμετρα έσπασαν κάθε προηγούμενο ρεκόρ, με τους πολίτες να προσπαθούν να επιβιώσουν υπό αυτές τις δυσμενείς συνθήκες, πίνοντας συνεχώς εμφιαλωμένα νερά. Ακόμα και στην Ολλανδία, όπου το θερμόμετρο σκαρφάλωσε στο κόκκινο, οι αρχές μοίρασαν παγωτά στους λεμούριους του ζωολογικού κήπου που ταλαιπωρήθηκαν από τη ζέστη.

Οι αρχές στη Γαλλία, όπου διεκόπη η παροχή ηλεκτρικής ενέργειας την Τρίτη σε ένα εκατομμύριο σπιτικά, αλλά και αλλού, έχοντας κατά νουν τις χιλιάδες θανάτων που σημειώθηκαν κατά τον καύσωνα του 2003, προσπαθούσαν να βρουν τρόπο προσέγγισης των ηλικιωμένων, των οικογενειών με πολύ νεαρά παιδιά, όπως εξάλλου και των πιο ευάλωτων μελών του κοινωνικού συνόλου. Οι αξιωματούχοι αναγνωρίζουν τον κίνδυνο που εγκυμονούν «αυτές οι καυτές ημέρες» και γι’ αυτό τον λόγο ήδη άνοιξαν την πρόσβαση σε κάποιους κλιματιζόμενους χώρους.

Μία μάζα θερμού αέρα που κινείται βορείως από την οδήγησε στο κόκκινο το θερμόμετρο σε Ισπανία, Πορτογαλία, Βρετανία και Γαλλία τις τελευταίες ημέρες. Η θερμοκρασία στην Πόλη του Φωτός και άλλες γαλλικές ανήλθε σε πρωτοφανή επίπεδα την εβδομάδα που πέρασε. Χαρακτηριστικά την Τρίτη το θερμόμετρο έδειξε 42 βαθμούς στη νοτιοδυτική Γαλλία, ενώ στην Κόρδοβα της Ισπανίας, τις προηγούμενες ημέρες, το θερμόμετρο έδειξε 44 βαθμούς Κελσίου.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση