Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΠΟΛΙΤΙΚΗ » Σε συλλήψεις μελών του DHKP-C προχώρησε η Τουρκική αστυνομία μετά την ομηρία του δικαστή
Σε συλλήψεις μελών του DHKP-C προχώρησε η Τουρκική αστυνομία μετά την ομηρία του δικαστή

Σε συλλήψεις μελών του DHKP-C προχώρησε η Τουρκική αστυνομία μετά την ομηρία του δικαστή

Σε 22 ατόμων προχώρησε η Τουρκική αστυνομία. Πιστεύεται ότι είναι μέλη της ακροαριστερής οργάνωσης Επαναστατικό Λαϊκό Απελευθερωτικό Μέτωπο-Κόμμα (DHKC-P), που ευθύνεται για την ομηρία και τελικά τον θάνατο του εισαγγελέα Μεμέτ Σελίμ Κιράζ στην , την Τρίτη.
Οι έγιναν στην Αττάλεια καθώς σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Dogan, υπήρχαν πληροφορίες που άφηναν να εννοηθεί ότι η εν λόγω απαγορευμένη οργάνωση προετοίμαζε κι άλλες ανάλογες με την χθεσινή, η οποία εκτυλίχθηκε στο δικαστικό μέγαρο της ς.
α θυμίσουμε πως δύο μέλη της DHKP-C εισέβαλαν την Τρίτη στο δικαστικό μέγαρο του Τσαγλαγιάν και κράτησαν όμηρο τον εισαγγελέα για να εκδικηθούν τον θάνατο του 15χρονου Ελβάν. Μέλη των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας εισέβαλαν αργότερα στο κτίριο κι εξουδετέρωσαν τους τρεις δράστες, ενώ ο μεταφέρθηκε σοβαρά τραυματισμένος στο νοσοκομείο, όπου λίγο αργότερα καξε
Στη διάρκεια της νύχτας, ανάμεσα στην τουρκική αστυνομία και σε διαδηλωτές σημειώθηκαν σε δύο συνοικίες της Κωνσταντινούπολης με αφορμή τον θάνατο του εισαγγελέα.
Η DHKP-C είναι μία μαρξιστική οργάνωση, η οποία σχηματίστηκε στα της δεκαετίας του 70 και έχει πραγματοποιήσει πολλές επιθέσεις αυτοκτονίας και δολοφονίες–περιλαμβανομένων αιματηρών επιθέσεων στην πρεσβεία των ΗΠΑ–στην Τουρκία από τη δεκαετία του 1990.

 Πηγή: koutipandoras.gr 
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση