Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΠΟΛΙΤΙΚΗ » Σε συλλήψεις μελών του DHKP-C προχώρησε η Τουρκική αστυνομία μετά την ομηρία του δικαστή
Σε συλλήψεις μελών του DHKP-C προχώρησε η Τουρκική αστυνομία μετά την ομηρία του δικαστή

Σε συλλήψεις μελών του DHKP-C προχώρησε η Τουρκική αστυνομία μετά την ομηρία του δικαστή

Σε 22 ατόμων προχώρησε η Τουρκική αστυνομία. Πιστεύεται ότι είναι μέλη της ακροαριστερής οργάνωσης Επαναστατικό Λαϊκό Απελευθερωτικό Μέτωπο-Κόμμα (DHKC-P), που ευθύνεται για την ομηρία και τελικά τον θάνατο του εισαγγελέα Μεμέτ Σελίμ Κιράζ στην , την Τρίτη.
Οι έγιναν στην Αττάλεια καθώς σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Dogan, υπήρχαν πληροφορίες που άφηναν να εννοηθεί ότι η εν λόγω απαγορευμένη οργάνωση προετοίμαζε κι άλλες επιχειρήσεις ανάλογες με την χθεσινή, η οποία εκτυλίχθηκε στο δικαστικό μέγαρο της ς.
Να θυμίσουμε πως δύο μέλη της DHKP- εισέβαλαν την Τρίτη στο δικαστικό μέγαρο του Τσαγλαγιάν και κράτησαν όμηρο τον εισαγγελέα για να εκδικηθούν τον θάνατο του 15χρονου Ελβάν. Μέλη των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας εισέβαλαν αργότερα στο κτίριο κι εξουδετέρωσαν τους τρεις δράστες, ενώ ο εισαγγελέας μεταφέρθηκε σοβαρά τραυματισμένος στο νοσοκομείο, όπου λίγο αργότερα
Στη διάρκεια της νύχτας, ανάμεσα στην τουρκική αστυνομία και σε διαδηλωτές σημειώθηκαν σε δύο συνοικίες της Κωνσταντινούπολης με αφορμή τον θάνατο του εισαγγελέα.
Η DHKP- είναι μία μαρξιστική οργάνωση, η οποία σχηματίστηκε στα τέλη της δεκαετίας του 70 και έχει πραγματοποιήσει πολλές επιθέσεις ς και δολοφονίες–περιλαμβανομένων αιματηρών επιθέσεων στην πρεσβεία των ΗΠΑ–στην από τη δεκαετία του 1990.

 Πηγή: koutipandoras.gr 
"Αλιεύοντας" την είδηση