Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Σε Μαυροβούνιο και Βόρεια Μακεδονία χθες ο Μ. Πομπέο
Σε Μαυροβούνιο και Βόρεια Μακεδονία χθες ο Μ. Πομπέο

Σε Μαυροβούνιο και Βόρεια Μακεδονία χθες ο Μ. Πομπέο

Τη μεγαλύτερη διμερή στην τους επρόκειτο να υπογράψουν χθες ο Αμερικανός και η κυβέρνηση του Μαυροβουνίου, με αφορμή την επίσκεψη του επικεφαλής της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής στα Βαλκάνια. «Οι ΗΠΑ θα παραδώσουν ελαφρά θωρακισμένα , αξίας 36 εκατ. δολαρίων στον νατοϊκό σύμμαχό τους, αμέσως μετά την υπογραφή της συμφωνίας», είπε ο κ. Πομπέο.

Ο Αμερικανός βρισκόταν χθες στο Μαυροβούνιο και στη Βόρεια Μακεδονία, η οποία αναμένεται να εγκαινιάσει τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις με το ΑΤΟ. Στις δηλώσεις του, ο κ. Πομπέο εξήρε τη με το Μαυροβούνιο στον τομέα της συλλογής πληροφοριών, η οποία επέτρεψε την ανάπτυξη αποτελεσματικών αμυντικών συστημάτων κατά της εξάπλωσης ρωσικού κακόβουλου λογισμικού.

Σύμφωνα με τον πρώην εκπρόσωπο Τύπου του ΑΤΟ Τζέιμι Σέι, η επίσκεψη του στη Βόρεια Μακεδονία αποδεικνύει το ανανεωμένο ενδιαφέρον της Ουάσιγκτον για τα Δυτικά Βαλκάνια. «Η αλλαγή του ονόματος απέδειξε ότι ακόμη και τα πλέον δυσεπίλυτα προβλήματα στα Βαλκάνια μπορούν να αντιμετωπισθούν με κατανόηση και στήριξη από τη διεθνή κοινότητα. Η επίσκεψη Πομπέο και η νατοϊκή προοπτική της Βόρειας Μακεδονίας δείχνουν το ενδιαφέρον της Ουάσιγκτον», είπε, μιλώντας στο Euronews ο κ. Σέι.

 

Πηγή: kathimerini.gr
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση