Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Σε Μαυροβούνιο και Βόρεια Μακεδονία χθες ο Μ. Πομπέο
Σε Μαυροβούνιο και Βόρεια Μακεδονία χθες ο Μ. Πομπέο

Σε Μαυροβούνιο και Βόρεια Μακεδονία χθες ο Μ. Πομπέο

Τη μεγαλύτερη διμερή αμυντική συμφωνία στην ιστορία τους επρόκειτο να υπογράψουν χθες ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάικ και η κυβέρνηση του Μαυροβουνίου, με αφορμή την επίσκεψη του επικεφαλής της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής στα . «Οι ΗΠΑ θα παραδώσουν ελαφρά θωρακισμένα οχήματα, αξίας 36 εκατ. δολαρίων στον νατοϊκό σύμμαχό τους, αμέσως μετά την υπογραφή της συμφωνίας», είπε ο κ. .

Ο Αμερικανός υπουργός βρισκόταν χθες στο και στη , η οποία αναμένεται να εγκαινιάσει τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις με το ΝΑΤΟ. Στις του, ο κ. Πομπέο εξήρε τη συν με το στον τομέα της συλλογής πληροφοριών, η οποία επέτρεψε την ανάπτυξη αποτελεσματικών αμυντικών συστημάτων κατά της εξάπλωσης ρωσικού κακόβουλου λογισμικού.

Σύμφωνα με τον πρώην εκπρόσωπο Τύπου του ΝΑΤΟ Τζέιμι Σέι, η επίσκεψη του Μάικ Πομπέο στη αποδεικνύει το ανανεωμένο ενδιαφέρον της Ουάσιγκτον για τα Δυτικά . «Η αλλαγή του ονόματος απέδειξε ότι ακόμη και τα πλέον δυσεπίλυτα προβλήματα στα Βαλκάνια μπορούν να αντιμετωπισθούν με κατανόηση και στήριξη από τη διεθνή κοινότητα. Η επίσκεψη Πομπέο και η νατοϊκή προοπτική της Βόρειας Μακεδονίας δείχνουν το ενδιαφέρον της Ουάσιγκτον», είπε, μιλώντας στο Euronews ο κ. Σέι.

 

Πηγή: kathimerini.gr
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση