Βρίσκεστε εδώ:  / ΚΟΣΜΟΣ / Σε Μαυροβούνιο και Βόρεια Μακεδονία χθες ο Μ. Πομπέο
Σε Μαυροβούνιο και Βόρεια Μακεδονία χθες ο Μ. Πομπέο

Σε Μαυροβούνιο και Βόρεια Μακεδονία χθες ο Μ. Πομπέο

Τη μεγαλύτερη διμερή αμυντική συμφωνία στην τους επρόκειτο να υπογράψουν χθες ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο και η κυβέρνηση του Μαυροβουνίου, με αφορμή την επίσκεψη του επικεφαλής της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής στα Βαλκάνια. «Οι θα παραδώσουν ελαφρά θωρακισμένα οχήματα, αξίας 36 εκατ. δολαρίων στον νατοϊκό σύμμαχό τους, αμέσως μετά την υπογραφή της συμφωνίας», είπε ο κ. Πομπέο.

Ο Αμερικανός υπουργός βρισκόταν χθες στο Μαυροβούνιο και στη Βόρεια Μακεδονία, η οποία αναμένεται να εγκαινιάσει τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις με το ΝΑΤΟ. Στις του, ο κ. Πομπέο εξήρε τη με το Μαυροβούνιο στον τομέα της συλλογής πληροφοριών, η οποία επέτρεψε την αποτελεσματικών αμυντικών συστημάτων κατά της εξάπλωσης ρωσικού κακόβουλου λογισμικού.

Σύμφωνα με τον πρώην εκπρόσωπο Τύπου του ΝΑΤΟ Τζέιμι Σέι, η επίσκεψη του Μάικ Πομπέο στη Βόρεια Μακεδονία αποδεικνύει το ανανεωμένο ενδιαφέρον της Ουάσιγκτον για τα . «Η αλλαγή του ονόματος απέδειξε ότι ακόμη και τα πλέον δυσεπίλυτα προβλήματα στα Βαλκάνια μπορούν να αντιμετωπισθούν με κατανόηση και στήριξη από τη διεθνή κοινότητα. Η επίσκεψη Πομπέο και η νατοϊκή προοπτική της Βόρειας Μακεδονίας δείχνουν το ενδιαφέρον της Ουάσιγκτον», είπε, μιλώντας στο Euronews ο κ. Σέι.

 

Πηγή: kathimerini.gr
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Έξι θετικά κρούσματα στα rapid-test στον Βόλο #θετικάκρούσματαCovid19 - https://t.co/HUoECWjxme -

  • Ομαλά η έναρξη Πανελλαδικών Εξετάσεων Γενικών Λυκείων στη Μαγνησία #πανελλαδικέςεξετάσεις - https://t.co/fjuUTf7If9 -

  • Αποτελέσματα Προαγωγικών εξετάσεων Κempo Karate 2021 #ΚempoKarate - https://t.co/494MBUSP8k -

"Αλιεύοντας" την είδηση