Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Σε κλοιό χιονιά οι ΗΠΑ: Ακυρώθηκαν πάνω από 2000 πτήσεις
Σε κλοιό χιονιά οι ΗΠΑ: Ακυρώθηκαν πάνω από 2000 πτήσεις

Σε κλοιό χιονιά οι ΗΠΑ: Ακυρώθηκαν πάνω από 2000 πτήσεις

Σε κλοιό χιονιά βρίσκετι εδώ κι λίγες ώρες το βορειοανατολικό τμήμα των ΗΠΑ, με αποτέλεσμα να ακυρωθούν περισσότερες από 2000 πτήσεις σε της περιοχής και να διατυπώνονται φόβοι ότι χιλιάδες θα βυθιστούν στο σκοτάδι.

Πεντακόσιες είκοσι πέντε πτήσεις -ήτοι σχεδόν το 42% του συνόλου- από και προς το διεθνές αεροδρόμιο JFK είχαν ακυρωθεί μετά τις 12.00 το μεσημέρι τοπική (19.00 Ελλάδας), 650 πτήσεις— ήτοι το 50% για το διεθνές αεροδρόμιο του Νιούαρκ και σχεδόν 600 πτήσεις (το 50%) για το αεροδρόμιο Λαγκάρντια, σύμφωνα με τον ιστότοπο FlightAware, που καταγράφει τις πτήσεις.

Τα της Βοστόνης και της Φιλαδέλφειας αντιμετωπίζουν επίσης προβλήματα, με το ποσοστό των ακυρώσεων να ανέρχεται σε σχεδόν 20%.

Το ύψος του χιονιού ενδέχεται να ανέλθει μεταξύ 20 και 33 εκατοστών στην πόλη της Νέας Υόρκης και έως τα 50 εκατοστά στις επαρχίες των πολιτειών της Νέας Υόρκης, του Νιου Τζέρσεϊ και του Κονέτικατ, προβλέπει η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Στο Νιου Τζέρσεϊ, ο Φιλ Μέρφι ανακοίνωσε από χθες το βράδυ ότι τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά σήμερα και έθεσε την πολιτεία σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Επιπλέον, οι κυβερνήτες όλων των πολιτειών της περιοχής (, Νιου Τζέρσεϊ, Κονέτικατ, Πενσιλβάνια, Μασαχουσέτη) απηύθυναν έκκληση στους οδηγούς να μην κυκλοφορούν στους ς.

Προβλήματα καταγράφονται και στο σιδηροδρομικό δίκτυο. Η κρατική σιδηροδρομική εταιρεία Amtrak ανακοίνωσε την ακύρωση δρομολογίων μεταξύ Ουάσιγκτον και Βοστόνης.

Πηγή: kathimerini.gr
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση