Βρίσκεστε εδώ:  / ΚΟΣΜΟΣ / Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Νέα Υόρκη λόγω κορωνοϊού
Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Νέα Υόρκη λόγω κορωνοϊού

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Νέα Υόρκη λόγω κορωνοϊού

Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Μπιλ ντε Μπλάζιο, κήρυξε σήμερα την πόλη σε για την καταπολέμηση της επιδημίας του κορωνοϊού, καθώς ο αριθμός επιβεβαιωμένων κρουσμάτων αυξήθηκε σε 95 στην πόλη.

Ο Μπιλ ντε Μπλάζιο δεν εξέδωσε αμέσως νέους κανονισμούς, αλλά δήλωσε ότι υποστηρίζει του κυβερνήτη της Νέας Υόρκης, ‘Αντριου Κουόμο, νωρίτερα σήμερα με την οποία απαγορεύονται συναθροίσεις περισσότερων από 500 ανθρώπων στην .

Περισσότερα από 1.200 κρούσματα του SARS-CoV-2 έχουν καταγραφεί στις ΗΠΑ και 38 θάνατοι.

Καθώς αυξάνεται καθημερινά ο αριθμός των κρουσμάτων του ιού, ο Αμερικανός πρόεδρος επέβαλε χθες σαρωτικά μέτρα προκειμένου να αποτρέψει τα από 26 ευρωπαϊκές χώρες προς τις ΗΠΑ, ενώ βρίσκεται αντιμέτωπος με αυξανόμενες πιέσεις για να λάβει μέτρα απέναντι στην εξάπλωση του κορωνοϊού.

Την ίδια ώρα, πολλές πολιτείες έχουν υιοθετήσει το μέτρο της απαγόρευσης μαζικών συναθροίσεων ενώ η Walt Disney ανακοίνωσε ότι κλείνει τα θεματικά της και της California Adventure στην Άναχαϊμ στην Καλιφόρνια.

Το προληπτικό μέτρο θα ισχύσει από το ερχόμενο Σάββατο, ανακοίνωσε ένας εκπρόσωπος της εταιρείας.

Η της Καλιφόρνια απαγόρευσε τις συγκεντρώσεις 250 ανθρώπων και άνω ως τα του Μαρτίου. Οι υγειονομικοί ειδικοί στην συνέστησαν ότι οι μικρότερες εκδηλώσεις θα μπορούν να πραγματοποιηθούν αν οι διοργανωτές εφαρμόζουν μέτρα για την απόσταση δύο μέτρων μεταξύ των συμμετεχόντων.

Παρόμοια μέτρα ανακοίνωσε και ο κυβερνήτης της Πολιτείας της Ουάσιγκτον.

Ο Τζέι Ινσλί απαγόρευσε τις συγκεντρώσεις με συμμετοχή περισσότερων από 250 ανθρώπων στην περιοχή του Σιάτλ, ενώ δήλωσε πως σύντομα θα κλείσει όλα τα σχολεία, ενώ δεν απέκλεισε περιστασιακές απαγορεύσεις εισόδου, προκειμένου να επιβραδυνθεί η εξάπλωση του κορονοϊού.

Οι περιορισμοί εφαρμόζονται στις , στις μουσικές συναυλίες, στις θρησκευτικές τελετές, αλλά και σε άλλες εκδηλώσεις στην ευρύτερη περιοχή των Κομητειών Κινγκ, Σνόχομις και Πιρς του Σιάτλ.

Παράλληλα ανακοινώθηκε ότι τα σχολεία στο Σιάτλ θα κλείσουν για τουλάχιστον δύο εβδομάδες αρχής γενομένης από σήμερα, προκειμένου να αποτραπεί η ευρεία εξάπλωση του κορονοϊού.

 

Πηγή: kathimerini.gr
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Παράταση της προθεσμίας καταβολής των φορολογικών υποχρεώσεων που είχαν ανασταλεί κατά το εξάμηνο μετά τον «Ιανό»,… - https://t.co/dUPIGxrLBC -

  • Σε διασυλλογικούς αγώνες στίβου η Νίκη Βόλου - https://t.co/Ee6jlfY3UY -

  • Οι μετρήσεις του Σταθμού του Υπουργείου Περιβάλλοντος για την ποιότητα της ατμόσφαιρας στο Βόλο… - https://t.co/LgsPcu8eE2 -

"Αλιεύοντας" την είδηση