Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Νέα Υόρκη λόγω κορωνοϊού
Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Νέα Υόρκη λόγω κορωνοϊού

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Νέα Υόρκη λόγω κορωνοϊού

Ο δήμρχος της Νές Υόρκης, Μπιλ ντε Μπλάζιο, κήρυξε σήμερα την πόλη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για την καταπολέμηση της ς του κορωνοϊού, καθώς ο αριθμός επιβεβαιωμένων κρουσμάτων αυξήθηκε σε 95 στην πόλη.

Ο Μπιλ ντε Μπλάζιο δεν εξέδωσε αμέσως νέους κανονισμούς, αλλά δήλωσε ότι υποστηρίζει ανακοίνωση του κυβερνήτη της Νέας Υόρκης, ‘Αντριου Κουόμο, νωρίτερα σήμερα με την οποία απαγορεύονται συναθροίσεις περισσότερων από 500 ανθρώπων στην πολιτεία.

Περισσότερα από 1.200 του SARS-CoV-2 έχουν καταγραφεί στις και 38 θάνατοι.

Καθώς αυξάνεται καθημερινά ο αριθμός των κρουσμάτων του ιού, ο Αμερικανός πρόεδρος επέβαλε χθες σαρωτικά προκειμένου να αποτρέψει τα ταξίδια από 26 ευρωπαϊκές χώρες προς τις , ενώ βρίσκεται αντιμέτωπος με αυξανόμενες πιέσεις για να λάβει απέναντι στην εξάπλωση του κορωνοϊού.

Την ίδια ώρα, πολλές πολιτείες έχουν υιοθετήσει το μέτρο της απαγόρευσης μαζικών συναθροίσεων ενώ η Walt Disney ανακοίνωσε ότι κλείνει τα θεματικά πάρκα της Disneyland και της California Adventure στην Άναχαϊμ στην Καλιφόρνια.

Το προληπτικό μέτρο θα ισχύσει από το ερχόμενο Σάββατο, ανακοίνωσε ένας εκπρόσωπος της εταιρείας.

Η πολιτεία της Καλιφόρνια απαγόρευσε τις συγκεντρώσεις 250 ανθρώπων και άνω ως τα τέλη του Μαρτίου. Οι υγειο ειδικοί στην πολιτεία συνέστησαν ότι οι μικρότερες εκδηλώσεις θα μπορούν να πραγματοποιηθούν αν οι διοργανωτές εφαρμόζουν μέτρα για την απόσταση δύο μέτρων μεταξύ των συμμετεχόντων.

Παρόμοια μέτρα ανακοίνωσε και ο κυβερνήτης της ς της Ουάσιγκτον.

Ο Τζέι Ινσλί απαγόρευσε τις συγκεντρώσεις με συμμετοχή περισσότερων από 250 ανθρώπων στην περιοχή του Σιάτλ, ενώ δήλωσε πως σύντομα θα κλείσει όλα τα σχολεία, ενώ δεν απέκλεισε περιστασιακές απαγορεύσεις εισόδου, προκειμένου να επιβραδυνθεί η εξάπλωση του κορονοϊού.

Οι περιορισμοί εφαρμόζονται στις αθλητικές διοργανώσεις, στις μουσικές συναυλίες, στις θρησκευτικές τελετές, αλλά και σε άλλες εκδηλώσεις στην ευρύτερη περιοχή των Κομητειών Κινγκ, Σνόχομις και Πιρς του Σιάτλ.

Παράλληλα ανακοινώθηκε ότι τα Δημοτικά σχολεία στο Σιάτλ θα κλείσουν για τουλάχιστον δύο εβδομάδες αρχής γενομένης από σήμερα, προκειμένου να αποτραπεί η ευρεία εξάπλωση του κορονοϊού.

 

Πηγή: kathimerini.gr
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση