Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Νέα Υόρκη
Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Νέα Υόρκη

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Νέα Υόρκη

Απαγόρευση κυκλοφορίας για όλα τα οχήματα πλην των ασθενοφόρων, των περιπολικών και των πυροσβεστικών κήρυξε ο της Νέας Υόρκης, Αντριου Κουόμο, αφού η θύελλα Τζόνας πλήττει τις και σε κάποιες πολιτείες το χιόνι ξεπερνάει τις 30 ίντσες.

Σε Τύπου που παραχώρησε, ο ανακοίνωσε ότι θα σταματήσουν τα δρομολόγια στις σιδηροδρομικές γραμμές προς τα βόρεια (Metro North) και τα ανατολικά (Long Island Rail Road) της Νέας Υόρκης, καθώς και όσες γραμμές του μετρό δεν είναι υπόγειες.

Στα τρία της περιοχής, το Τζον Φ. , το Λαγκουάρντια και το Νιούαρκ (στο Νιου Τζέρσι) δεν πραγματοποιείται καμία απογείωση ή προσγείωση αεροσκάφους ήδη από τη νύχτα της Παρασκευής προς το Σάββατο.

O δήμαρχος της Νέας Υόρκης Μπιλ ντε Μπλάζιο μιλώντας νωρίτερα, είχε πει ότι ο Τζόνας θα είνα μια από τις χειρότερες χιονοθύελλες που έχει ζήσει ποτέ η πόλη. Οι προβλέψεις των μετεωρολόγων κάνουν πλέον λόγο για χιόνι ύψους 50-63 εκατοστών, αντί για 30-45, που εκτιμούσαν αρχικά ότι θα πέσει στην πόλη.

Τόσο ο κυβερνήτης όσο και ο δήμαρχος έχουν κηρύξει την Πολιτεία και την πόλη αντίστοιχα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Ο ντε Μπλάζιο κάλεσε όλους τους κατοίκους να μην βγαίνουν από τα σπίτια τους και να μην κυκλοφορούν στους δρόμους με τα αυτοκίνητά τους. “Σκεφτόμαστε σοβαρά να απαγορεύσουμε την κυκλοφορία”, τόνισε.

Η προτροπή του δημάρχου φαίνεται ότι εισακούστηκε γιατί ελάχιστα κυκλοφορούσαν στους δρόμους. Παρ' όλ' αυτά, η ανακοίνωσε ότι έχουν αναφερθεί 200 τροχαία και ότι απεγκλωβίστηκαν 80 οχήματα που είχαν θαφτεί στα .

Πηγή: kathimerini.gr

"Αλιεύοντας" την είδηση