Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Σε ένα μήνα η προκαταρκτική έκθεση για τα αίτια συντριβής του αεροσκάφους
Σε ένα μήνα η προκαταρκτική έκθεση για τα αίτια συντριβής του αεροσκάφους

Σε ένα μήνα η προκαταρκτική έκθεση για τα αίτια συντριβής του αεροσκάφους

Σε έναν μήνα θα παρουσιαστεί η έκθεση για τα αίτια της ς του αεροπλάνου της EgyptAir, δήλωσε ο επικεφαλής της οµάδας ερευνών, σύμφωνα με την αιγυπτιακή κρατική εφημερίδα Al-Ahram.

Ο Αϊμάν αλ Μοκάντεμ, επικεφαλής του τμήματος ερευνών αεροπορικών ατυχημάτων, δήλωσε πως η έκθεση «θα δημοσιευτεί σε ένα μήνα και θα περιλαμβάνει όλες τις πληροφορίες που θα έχουν συγκεντρωθεί έως την ημερομηνία της δημοσίευσης της».

Το Σάββατο Αιγύπτιοι ερευνητές που εξετάζουν τη του αεροπλάνου της EgyptAir στη Μεσόγειο τόνιζαν ότι είναι πολύ νωρίς για να εξαχθούν συμπεράσματα, υπογραμμίζοντας ότι αναλύουν δεδομένα στα οποία συμπεριλαμβάνονται σήματα που εστάλησαν από το .

Σε ανακοίνωσή τους, οι ερευνητές ανέφεραν ότι εξετάζουν υλικό από τον έλεγχο εναέριας κυκλοφορίας, έγγραφα με στοιχεία του αεροσκάφους και του πληρώματος, καθώς συστήματα διαχείρισης αεροπορικών δεδομένων AIRMAN και ACARS.

«Είναι πάρα πολύ νωρίς να διατυπώσουμε κρίσεις ή αποφάσεις βάσει μίας και μόνο πηγής πληροφόρησης, όπως τα μηνύματα ACARS, τα οποία είναι σήματα ή δείκτες που μπορεί να έχουν διαφορετικές αιτίες και συνεπώς απαιτούν περαιτέρω ανάλυση», συμπλήρωσαν οι ερευνητές.

Το υπουργείο ς της Αιγύπτου έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες από τα συντρίμμια του αεροσκάφους.

Πέπλο μυστηρίου

Πέπλο μυστήριο καλύπτει –έως την που γράφονταν αυτές οι γραμμές– την εξαφάνιση από τα ραντάρ της ς αεροπορίας του Airbus A320 του αιγυπτιακού αερομεταφορέα EgyptAir, που πραγματοποιούσε τα ξημερώματα της Πέμπτης την πτήση MS804 από το στο Κάιρο όταν χάθηκε το στίγμα του. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας, τα συστήματα του αεροσκάφους κατά τα τελευταία λεπτά της πτήσης εξέπεμψαν μηνύματα που υπεδείκνυαν την απώλεια ελέγχου του αεροπλάνου, την ύπαρξη καπνού σε πολλαπλά σημεία της ατράκτου, αλλά και την άνοδο της ς σε άλλα σημεία. Προφανώς, όλα αυτά τα στοιχεία συνηγορούν ότι κάτι δραματικό συνέβαινε, αλλά είναι επί του παρόντος αδύνατον να διευκρινιστεί ποιο ήταν το αίτιό τους.

Ο Αιγύπτιος πρωθυπουργός, Σερίφ Ισμαήλ, κατέστησε γνωστό ότι στην περιοχή όπου τεκμαίρεται ότι κατέπεσε το διενεργείται πλήρης έρευνα, αλλά είναι πολύ νωρίς για να αποκλειστεί οποιοδήποτε ενδεχόμενο, ακόμη και αυτό της τρομοκρατίας. Οι αρχικές έρευνες καρποφόρησαν, αφότου το απόγευμα της Παρασκευής το αιγυπτιακό πολεμικό ναυτικό εντόπισε προσωπικά αντικείμενα των επιβατών, κορμιά και καθίσματα σε απόσταση 290 χιλιομέτρων από την Αλεξάνδρεια, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες και για τα δύο μαύρα κουτιά του μοιραίου αεροσκάφους, στο οποίο επέβαιναν 66 άνθρωποι. Μεταξύ των επιβατών περιλαμβάνονταν 30 Αιγύπτιοι, 15 Γάλλοι, αλλά και πολίτες δέκα άλλων κρατών.

Οπως ανακοίνωσε το ελληνικό υπουργείο Αμυνας, το αεροπλάνο έκανε απότομες στροφές προτού καταλήξει στα νερά της Μεσογείου, ενώ οι Ελληνες ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας μίλησαν στον κυβερνήτη του μοιραίου αεροσκάφους ενόσω το αεροπλάνο πετούσε πάνω από την Κέα, αλλά δεν τους αναφέρθηκε τίποτα για πρόβλημα στο αεροσκάφος. Αργότερα κι ενώ το αεροσκάφος επρόκειτο να περάσει στον τομέα ελέγχου του Καΐρου (FIR) σταμάτησε να απαντά στα επείγοντα ραδιοσήματα που έστελναν οι Ελληνες ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας.

Ο πρόεδρος της Αιγύπτου, Αμπντέλ αλ Σίσι, συλλυπήθηκε τους οικείους των επιβαινόντων στο αεροπλάνο. Παραμένει, ωστόσο, πυκνό μυστήριο σχετικά με το τι μπορεί να συνέβη, ποιος να είναι ο παράγοντας που προκάλεσε την τραγική κατάληξη της πτήσης MS804. Οι επαΐοντες πιστεύουν ότι θα μπορούσαν να ευθύνονται για την πτώση της πτήσης μέλη ριζοσπαστικών ισλαμιστικών ομάδων, που μάχονται λυσσωδώς την αιγυπτιακή κυβέρνηση. Το Ισλαμικό Κράτος, άλλωστε, είχε αναλάβει την ευθύνη για την κατάρριψη του ρωσικού επιβατικού πέρυσι τον Οκτώβριο.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση