Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Σε εμπόλεμη ζώνη 250 εκατομμύρια παιδιά παγκοσμίως
Σε εμπόλεμη ζώνη 250 εκατομμύρια παιδιά παγκοσμίως

Σε εμπόλεμη ζώνη 250 εκατομμύρια παιδιά παγκοσμίως

Περίπου 250 εκτομμύρι παιδιά, δηλαδή το ένα στα εννέα παγκοσμίως, ζουν σε χώρες που πλήττονται από ένοπλες συρράξεις, κατήγγειλε το Διεθνές Ταμείο Επείγουσας Βοήθειας των Ηνωμένων Εθνών για τα Παιδιά (UNICEF), ζητώντας παράλληλα να συγκεντρωθεί ύψους σχεδόν 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε ετήσια βάση για να προσφέρεται στα πιο ευάλωτα εξ αυτών. «Ο αριθμός των παιδιών που πλήττονται από ανθρωπιστικές κρίσεις διεθνώς είναι απίστευτος και πολύ ανησυχητικός», τόνισε η UNICEF.

Η υπηρεσία υπολογίζει ότι το 2016 θα χρειαστεί 2,8 δισεκατομμύρια δολάρια (2,6 δισ. ευρώ) για να βοηθήσει αυτά τα παιδιά. Διευκρινίζει ότι ο προϋπολογισμός της έχει διπλασιαστεί μέσα σε τρία χρόνια, καθώς οι ένοπλες συρράξεις και οι ακραίες κλιματικές συνθήκες ανάγκασαν ολοένα αυξανόμενο αριθμό παιδιών να εγκαταλείψουν τα α τους και εξέθεσε εκατομμύρια άλλα σε μεγάλες τροφίμων, στη , σε ασθένειες, σε καταχρήσεις, σε για την εκπαίδευσή τους κ.ά.

«Περίπου ένα στα εννέα στον κόσμο ζει σήμερα σε εμπόλεμες ζώνες», τονίζει η UNICEF στην ανακοίνωσή της. Το 2015 τα παιδιά αυτά «κινδύνευαν δύο φορές περισσότερο να πεθάνουν από ασθένειες οι οποίες είναι, στην πλειονότητά τους, αντιμετωπίσιμες πριν από την ηλικία των πέντε ετών από τα παιδιά που ζουν στον υπόλοιπο κόσμο», προσέθεσε η οργάνωση των Ηνωμένων Εθνών.

Ακόμη, ανέφερε ότι το ποσό που καλεί να συγκεντρωθεί φέτος θα της επιτρέψει να σπεύσει σε συνολικά 76 εκατομμυρίων ανθρώπων, συμπεριλαμβανομένων 43 εκατομμυρίων παιδιών σε 63 χώρες.

Το μεγαλύτερο μέρος αυτής της βοήθειας, σχεδόν 1,2 δισ. δολάρια, αφορά τη Συρία, η οποία έχει υποστεί τεράστιες καταστροφές από τον εμφύλιο πόλεμο που διαρκεί 5 χρόνια, με 4 εκατομμύρια Σύρους να είναι πρόσφυγες σε γειτονικές χώρες, εξήγησε η οργάνωση.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση