Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Σε ακραία φτώχια οδηγούνται 100 εκατομμύρια επιπλέον άνθρωποι παγκοσμίως έως το 2030
Σε ακραία φτώχια οδηγούνται 100 εκατομμύρια επιπλέον άνθρωποι παγκοσμίως έως το 2030

Σε ακραία φτώχια οδηγούνται 100 εκατομμύρια επιπλέον άνθρωποι παγκοσμίως έως το 2030

Εκατό εκατομμύρια επιπλέον άνθρωποι στον κόσμο θα οδηγηθούν στην ακραία μέχρι το 2030, εάν δεν ληφθούν μέτρα για τον περιορισμό των συνεπειών της κλιματικής αλλαγής, προειδοποιεί η Παγκόσμια Τράπεζα σε έκθεσή της που δόθηκε την στη .

«Χωρίς μία ‘κλιματο-ευφυή' , η κλιματική αλλαγή μπορεί να οδηγήσει περισσότερα από 100 εκατομμύρια ανθρώπους στη μέχρι το 2030», αναφέρει η έκθεση η οποία δίνεται στη είκοσι ημέρες πριν από τη διάσκεψη του Παρισιού.

Οι επιπτώσεις θα είναι ιδιαίτερα σφοδρές για την αφρικανική ήπειρο, όπου η κλιματική αλλαγή μπορεί να οδηγήσει σε εκτόξευση των τιμών των τροφίμων μέχρι και κατά 12% το 2030.

Θα πρόκειται για “ένα πολύ σκληρό πλήγμα για μία περιοχή όπου η κατανάλωση των φτωχότερων νοικοκυριών σε τρόφιμα αποτελεί το 60% των συνολικών δαπανών τους”, υπογραμμίζεται στην έκθεση.

Η Νότια Ασία θα υποστεί επίσης τις επιπτώσεις. Στην Ινδία, οι αγροτικές κρίσεις και η ταχύτερη διάδοση των ασθενειών που προέρχονται από την κλιματική απορρύθμιση μπορεί να οδηγήσει στην ακραία φτώχεια 45 εκατομμύρια ανθρώπους, οι οποίοι θα ζουν με λιγότερο από 1,90 δολάρια ημερησίως.

Αλλά θα υπάρξουν επιπτώσεις και στον τομέα της υγείας.

Η άνοδος της ς του πλανήτη κατά 2 ή 3 βαθμούς Κελσίου σε σχέση με την προ-βιομηχανική εποχή- σε επίπεδο μεγαλύτερο του στόχου των 2 βαθμών που έχει θέσει η διεθνής κοινότητα- μπορεί να αυξήσει κατά 5% τον αριθμό των ανθρώπων που θα είναι εκτεθεμένοι στην , που μεταφράζεται σε έναν πληθυσμό 150 εκατομμυρίων ανθρώπων, σύμφωνα με την Παγκόσμια Τράπεζα.

Τα τα διαρροϊκών νόσων απειλούν επίσης να αυξηθούν κατά 10% στα 15 επόμενα χρόνια, προειδοποιεί η έκθεση που απευθύνει έκκληση για την εφαρμογή μίας ταχείας και αλληλέγγυας ς που θα λαμβάνει υπ΄όψιν το κλίμα.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση